|

Oğlumu cübbesi ve sakalı var diye tankla ezmişler

Darbe girişimi sırasında İstanbul’da Atatürk Havalimanı’na gelen tankları durdurmak isterken şehit olan Muhammet Ali Aksu’nun ailesi, darbecileri lanetledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:03 - 16/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Ezine Aksu
Ezine Aksu

Anne Ezine Aksu selalar verilmeye başladığında oğlunun evden çıkmaya hazırlandığını anlatarak, “Kardeşlerine, ‘Dünya batıyor ne zaman gideceğiz? Ölürsek şehit oluruz’ demiş. Görümcemin oğlu ile yola çıkıyorlar. Oğlum şehit oldu, görümcemin oğlu ise yaralandı” diye konuştu.

HAİNLER İÇİN İDAM İSTEDİK

Olayın üzerinden iki yıl geçmesine rağmen acılarının taze olduğunu vurgulayan 9 çocuk annesi Aksu, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanımız meydanlara davet edince akrabalar ve 5 oğlum çıkmış. İki oğlum benim yanımdaydı. Tankla oğlumu ezen demiş ki ‘Sakallı, cübbeli diye çiğnedim’ Çocuklarım her mahkemeye gitti. Biz bu hainler için idam istedik. Bu kadar ocaklar söndü, kadınlar dul kaldı, çocuklar yetim kaldı. Yazık değil mi bu insanlara, suçumuz ne bizim?”

HUZUR VE VATAN LAZIM

Aksu, “Allah Cumhurbaşkanımız’ı başımızdan eksik etmesin. Huzur olsun, başka bir şey istemiyorum. Bir ekmek yesem ertesi güne dururum. Huzurumuz olmayınca, sağlığımız olmayınca, vatanımız olmayınca ne yapacağız? Ne geçecek elimize. Bir şey geçmez. Bize huzur ve vatan lazım” diye konuştu.

#15 Temmuz
#Ezine Aksu
6 yıl önce