Okul saldırıları sonrası 940 hesaba engel: 83 gözaltı kararı

09:2816/04/2026, Perşembe
G: 16/04/2026, Perşembe
AA
Okul saldırıları
Okul saldırıları

Emniyet Genel Müdürlüğü, okul saldırılarının ardından yapılan çalışmaları kapsamında 940 sosyal medya hesabına erişim engeli getirilerek, 93 adet Telegram grubu kapatıldığını ve 83 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu. İstanbul'da, sanal medyada Üsküdar'da bir okul ismi verilerek saldırı gerçekleştirileceği yönünde yazışmalar yapan 6 çocuk daha gözaltına alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen okul saldırılarına ilişkin yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

"Suçu ve suçluyu övücü nitelik taşıyan, kamu düzenini olumsuz etkilemeye yönelik paylaşım ve faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen 83 şahıs hakkında gözaltı kararı verilmiş, haklarında adli işlem uygulanmıştır. Ayrıca, 940 sosyal medya hesabına erişim engeli getirilmiş, 93 adet Telegram grubu kapatılmıştır."

Şüphelilerle ilgili adli süreçlerin çok yönlü olarak da sürdürüldüğü vurgulandı.

Okul ismi vererek paniğe sevk eden 6 şüpheli yakalandı

İstanbul'da, sanal medyada Üsküdar'da bir okul ismi verilerek saldırı gerçekleştirileceği yönünde yazışmalar yapan 6 çocuk gözaltına alındı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki silahlı saldırıların ardından telegram isimli sanal medya uygulamasında Üsküdar’da bir okulu hedef göstererek yapılan paylaşımlara inceleme başlatıldı. Soruşturma kapsamında, ‘Halk arasında korku ve panik oluşturmak amacıyla tehdit’ suçunu işledikleri değerlendirilen 6 çocuğun gözaltına alındığı öğrenildi.




#okul saldırıları
#Kahramanmaraş
#Şanlıurfa
#gözaltı
#Telegram