|

Okuma-yazma bilmeyen kalmayacak

Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı ‘okuma-yazma bilmeyen kalmasın’ seferberliğine açtıkları kurslarla devam edeceklerini vurguladı. Fadıloğlu, “Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:25 - 5/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
‘Okuma yazma bilmeyen kalmasın’ seferberliğine ilk desteklerden biri de Şehitkamil Belediyesinden geldi.
‘Okuma yazma bilmeyen kalmasın’ seferberliğine ilk desteklerden biri de Şehitkamil Belediyesinden geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın özel bir televizyon kanalında başlattığı ‘okuma yazma bilmeyen kalmasın’ seferberliğine ilk desteklerden biri de Şehitkamil Belediyesinden geldi. Şehitkamil Belediyesi, Halk Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı işbirliği sonucunda yetişkin kadınlara yönelik okuma-yazma kursları açarak ilçedeki okuryazar sayısını arttırmaya devam ediyor.

Şehitkamil Belediyesine bağlı hizmet sunan 22 aile merkezinde 3 ay devam eden okuma-yazma kursuna katılan 199 kursiyerden 132’si, okuryazarlık belgesi almaya hak kazandı. Başarılı olan kursiyerler, Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde düzenlenen törende sertifikalarını Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’ndan aldı.

‘BİLMEMEK AYIP DEĞİL…’

Törende başarılı olan kursiyerlere hitap eden Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “Biz Şehitkamil Belediyesi olarak doğumdan ölüme kadar her kademede belediyecilik hizmeti vermeye gayret ediyoruz. Belediyemizin imkanlarını sizlere sunmak için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır. Okuma-yazmayı öğrenmeniz bizleri çok mutlu etti. Bundan sonraki eğitim hayatınızda hepinize başarılar diliyorum. Sertifika almaya hak kazanan kardeşlerimi yürekten tebrik ediyorum” dedi.

  • ‘Topluma yararlı olmak istiyorum’
  • Üniversite okumak istediğini dile getiren kursiyer Fatma Yılmaz, “Bugün okuryazarlık belgesi aldım. Çok güzel bir duygu yaşadım. Çok mutluyum. Eğitim hayatıma devam etmek istiyorum. Üniversite okumak istiyorum. Meslek sahibi olmak istiyorum. Topluma yararlı bir kişi olmak istiyorum. Bu imkanı bize sunan Şehitkamil Belediyemize ve Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
#Fatma Yılmaz
#Rıdvan Fadıloğlu
6 yıl önce