|

Özel ekip yakaladı

Uşak'taki “Paralel Devlet Yapılanması”na (PDY) yönelik operasyon, İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel ekibin bir yılı aşkın titiz çalışmasıyla gerçekleştirildi.

Yeni Şafak
04:00 - 17/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 01:41 - 17/10/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Özel ekibin 23 kişinin gözaltına alındığı operasyon öncesinde bir yılı aşkın süredir para transferlerini, kamudaki ihale süreçlerini takip ettiği, teknik izleme yaptığı, MASAK raporlarını incelediği, müştekiler ve mağdurların aralarında bulunduğu 40'a yakın kişinin ifadesine başvurduğu öğrenildi. Gözaltındaki bazı zanlıların ve haklarında arama kararı çıkarılan bazı şüphelilerin PDY'nin üst düzey yöneticileri olduğu iddia edildi.



2 KANALA İNCELEME


Zanlıların, FETÖ'ye finansal destek sağlamak amacıyla topladıkları “himmet”i adı paravan şirketler veya kurye aracılığıyla İsrail, Güney Afrika, ABD ve Tunus gibi ülkelere kaçırdıkları iddia ediliyor. Karadeniz Ereğli'de de Sanayici ve İşadamları Derneği ile bazı iş yerlerinde arama başlatıldı. Arama yapılan kurumların paralel yapıya finansman sağladığı iddia edildi. Öte yandan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, yayınlarında “Fetullahçı terör örgütünün propagandası” yaptıkları gerekçesiyle Samanyolu Haber ve Mehtap Tv hakkında soruşturma başlattı.


#Paralel Devlet Yapılanması
#masak raporları
#uşak
9 yıl önce