|

Papa'ya gitmeden Ecevit'le görüştü

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nda geçtiğimiz günlerde, Fethullah Gülen ve Papa 2. Jean Paul görüşmesini gündeme getirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/12/2016 Pazar
Güncelleme: 03:39 - 4/12/2016 Pazar
Yeni Şafak

Komisyonda, Papa ve Gülen görüşmesine aracılık eden kişi hakkında, "Türkiye'de yer yerinden oynar, bu görüşmeye kimin aracı olduğunu duyunca çok şaşıracaksınız" diyen Özdağ'a o kişi, Manisa'da gazeteciler tarafından soruldu.



VİZE VE YEŞİL PASAPORTU KİM VERDİ?


Milletvekili Özdağ, Fethullah Gülen, Papa ile görüşmeye giderken vizeyi nereden aldı? Bir din büyüğü, İslam adına çıkan 'Mesihim, mehdiyim, kainat imamıyım' diyen Papanın ayağına gider mi? Şayet, Papa çağırdıysa niye ayağına gitti? Eğer kendisi randevu istediyse, bunun da araştırılması gerekiyor. Aynı zamanda arabuluculuk yapanlar var. Arabuluculuğun kimin yaptığına dair komisyona dilekçe verdim. Gitmeden bir hafta önce Bülent Ecevit ile İstanbul'da önemli bir görüşme yapıp gittiğini biliyoruz. Vize ve yeşil pasaport nasıl verildi? Bunların hepsini İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları'na sorduk, cevap bekliyoruz dedi.



VATİKAN'DAN BİLGİ İSTENECEK


Öte yandan Komisyon, konunun araştırılmasını isteyen Özdağ'ın talebini dikkate alarak harekete geçti. Önümüzdeki günlerde Dışişleri Bakanlığı'na talep yazısı yazılacak. FETÖ lideri Gülen ve Papa görüşmesine kimin aracı olduğunun öğrenilmesi istenecek. Dışişleri Bakanlığı da Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi aracılığı ile bu talebi Vatikan'a iletecek. Vatikan'dan gelecek cevaba göre görüşmeye aracılık yapan ismin ortaya çıkması bekleniyor.


#Selçuk Özdağ
#2. Jean Paul
#Fethullah Gülen
7 yıl önce