|

Putin'e Guta telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü. Görüşmede, Erdoğan, Duma ve Doğu Guta’daki saldırılarla ilgili endişeleri dile getirdi. Putin, Erdoğan’la telefon görüşmesinin ardından Merkel’i aradı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/04/2018 Salı
Güncelleme: 03:22 - 10/04/2018 Salı
Yeni Şafak
Erdoğan, Esed’in Guta’daki kimyasal katliamını Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü.
Erdoğan, Esed’in Guta’daki kimyasal katliamını Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşerek Duma ve Doğu Guta’daki saldırılarla ilgili endişelerini dile getirdi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan ile Putin'in telefon görüşmesinde, ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye’deki son gelişmeler ele alındı.

YARDIMLAR İÇİN İŞBİRLİĞİ

Erdoğan’ın Duma ve Doğu Guta’daki saldırılarla ilgili endişelerini dile getirdiği görüşmede, sivil ölümlerinin engellenmesi ve insani yardımların ulaştırılması için birlikte çalışmanın önemi vurgulandı. İki liderin, ay başında Ankara’da gerçekleşen Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısından ve Suriye konusundaki Üçlü Zirve’nin sonuçlarından duydukları memnuniyeti de dile getirdikleri kaydedildi.

MERKEL'İ DE ARADI

Putin, Erdoğan'la telefon görüşmesinin ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel'i aradı. Putin'in, Merkel ile Doğu Guta’daki kimyasal saldırıya ilişkin görüştüğü öğrenildi. Kremlin’den yapılan yazılı açıklamada, iki liderin telefon görüşmesi gerçekleştirerek Suriye’deki durum ile Ukrayna krizini ele aldığı kaydedildi.

UKRAYNA KONUŞULDU

Putin ve Merkel görüşmesinde, Ukrayna’nın doğusundaki durumun da ele alındığının aktarıldığı açıklamada, Minsk Anlaşması'nın krizin çözümünde alternatifsiz bir araç olduğunun vurgulandığı kaydedildi.


Ayaküstü sohbet

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu günübirlik İstanbul’a gelen Petro Poroşenko’yu Atatürk Havalimanı’nda karşıladı. Poroşenko ile görüşen Çavuşoğlu, Twitter hesabından, “Dost ülke Ukrayna’nın Cumhurbaşkanı Poroşenko ve heyeti ile günübirlik geldiği İstanbul’da ikili ilişkilerimizi ve bölgesel konuları değerlendirdik” mesajını paylaştı. Öte yandan Erdoğan, Ankara’ya hareketinden hemen önce, İstanbul’a gelen Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko ile Atatürk Havalimanı’nda bir süre sohbet etti.

#Doğu Guta
#Suriye
#Rusya
#Almanya
6 yıl önce