Randevu kumpası: CHP'li Başarır Bakan Yerlikaya ile görüşmek yerine provokasyon yaptı

11:46, 20/11/2024, ÇarşambaG: Güncelleme: 17:06, 20/11/2024, Çarşamba
Yeni Şafak
Randevu kumpası: CHP'li Başarır Bakan Yerlikaya ile görüşmek yerine provokasyon yaptı
Ali Mahir Başarır Meclis'te İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın önünü kesen CHP'lilerin başını çekti.

CHP'li vekiller, TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda bütçe görüşmeleri için salona gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın önünü kesip arbede çıkardı. Provokasyona imza atan CHP'lilerin başını çeken Ali Mahir Başarır'ın Bakan Yerlikaya ile görüşme talebine Komisyon Başkanı Mehmet Muş tarafından olumlu cevap verilmesine rağmen kapının önüne barikat kurduğu ortaya çıktı.



TBMM Plan Bütçe Komisyonu görüşmelerine gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın önü CHP'li milletvekilleri tarafından kesildi.


Kayyum kararları nedeniyle CHP'li vekiller Bakan Yerlikaya'nın önüne barikat kurarak salona girmesini engellemek istedi. CHP'li üyeler
'Siz bizi Esenyurt Belediyesi'ne almadı biz de onu Meclis'e almayacağız'
sloganları attı.

Provokasyonun başında Başarır vardı


Komisyondaki arbede Bakan Yerlikaya'nın salona girişiyle yatıştı. Provokasyona imza atan CHP'lilerin başını ise
Ali Mahir Başarır
çekti.


Görüşme talebine olumlu yanıt verilmiş


Kargaşa sırasında Bakan Yerlikaya'yı iterek gerginliği ateşleyen Başarır'ın olay öncesinde Yerlikaya ile görüşme talebinde bulunduğu, talebinin Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı
Mehmet Muş
tarafından kabul edildiği ortaya çıktı.


Muş, Başarır’ı odasına davet ettiği ve
"Odamda Bakan Beyle görüşün"
dediği öğrenildi.

Ancak Bakan ile görüşme yerine Başarır'ın tetiklediği CHP'li vekiller Yerlikaya salona geldiğinde kapının önüne barikat kurarak saldırdı.




CHP’li milletvekilleri İçişleri bütçe görüşmeleri girişinde Bakan Yerlikaya’yı engellemeye çalıştı
Gündem
CHP’li milletvekilleri İçişleri bütçe görüşmeleri girişinde Bakan Yerlikaya’yı engellemeye çalıştı
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026