|

Revirden cephaneye

Şırnak’ta PKK’nın cephaneliği ve reviri bulundu. Teröristlerin, evlere geçiş sağlamak amacıyla yer altında 50 metre uzunluğunda tünel kazdığı belirlendi. Evde yapılan aramalarda ameliyat malzemeleri ile birlikte 54 el yapımı patlayıcı, 14 el bombası ile çok sayıda mühimmat bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:09 - 1/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Şırnak'ta Bahçelievler ve İsmetpaşa mahallelerinde teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar devam ediyor. Operasyonun 80'inci gününde teröristlerden arındırılan Yeni Mahallede arama tarama çalışmaları sırasında teröristlerin cephanelik ve revir olarak kullanıldıkları bir eve ulaşıldı. Evde bomba imha uzmanları ile yapılan aramada 54 el yapımı patlayıcı, 14 el bombası ele geçirildi.



HASTANEYE ÇEVİRİLMİŞ


Teröristlerin yaralanan örgüt üyelerini buraya getirerek tedavi ettiği belirlenirken, evde ameliyat gereçleri, oksijen tüpü ve çok sayıda ilaç ve tıbbi malzeme ve yaşam malzemeleri de bulundu. Bazı tıbbi malzemelerin sırt çantalara yerleştirildiği, yaralanan örgüt üyelerinin ilk tedavilerinin değişik bölgelerde yapıldı ve daha sonra revir olarak kullandıkları eve getirdikleri ve tedavilerini yapmaya çalıştıkları öğrenildi.







50 METRELİK TÜNEL


Teröristlerin çok sayıda eve geçiş sağlamak amacıyla yer altında 50 metre uzunluğunda tünel kazdıklarını belirleyen güvenlik güçleri tünelde arama yaptı. İki farklı bölgeye çıkışı olduğunu belirlen tünel aramanın ardından kullanılamaz hale getiri,ldi. Teröristlerin sürekli nöbet tuttuğunu, güvenlik kameraları ile bölgeyi 24 saat izlediklerini bildirdi.



486 PKK'lı etkisiz


Şırnak'ta terör örgütüne yönelik operasyonlar sürerken, dün 5 terörist etkisiz hale getirildi, 2 örgüt mensubu teslim oldu. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde “önemli yurt içi olaylar”a ilişkin bilgilere yer verildi. Buna göre, Şırnak'ta devam eden operasyonda dün 5 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısı 486 oldu.



Dur demeye pek hevesli değiliz






HDP Şırnak milletvekili Ferhat Encü, operasyonların sürdüğü Şırnak'ta yasaklı bölgeye gitmek isteyince askerler tarafından durduruldu. HDP'li vekil Ferhat Encü, Şırnak'ta girilmesi yasak olan bölgeye gitmek isteyince askerler tarafından durduruldu. Komutan Encü'ye, “Biz sizi durdurmak için çok da hevesli değiliz ama görevimiz sizi korumak” diyerek geçmesine izin vermedi.



#Şırnak
#PKK
#Ferhat Encü
8 yıl önce