Türkiye çok muhafazakârlaştı diyerek Robert Koleji'ne bağış istemişler

04:00, 01/02/2026, Pazar
Yeni Şafak
Türkiye çok muhafazakârlaştı diyerek Robert Koleji'ne bağış istemişler
Landon Thomas Jr.

Yeni paylaşılan belgelerde Türkiye ile alakalı bir ayrıntı dikkat çekti.

Belgeler arasında 7 Kasım 2014 tarihli bir yazışmada, Robert Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Landon Thomas Jr. ile Eipstein arasındaki e-posta yazışması yer alıyor. Thomas Jr, "Muhafazakar İslamın sosyal hayata ve eğitim sistemine gitgide daha çok sızdığı bugünün Türkiye'sinde, bu sene 150. yılını kutlayan Robert Koleji'nin misyonu hiç olmadığı kadar önemlidir" ifadelerini kullanıyor. Konuyu Gates Vakfı'na sunup sunmamak konusunda Eipstein'in fikrini soran Thomas Jr, "DEAŞ'tan sonra Türkiye çok muhafazakar bir yere doğru gidiyor. Biz de yönetim kurulu olarak, misyonunun çok önemli olmadığını düşünen bir hükümet altında ve bu atmosferde Robert Koleji'nin önemini insanlara anlatma çabalarımızı artırıyoruz" görüşünü paylaşıyor. Yazışmalarda Eipstein'in ise Thomas Jr.'a "Görüştüğümüzde bana daha fazlasını anlat" yanıtını verdiği görülüyor.


Küresel elitlerin karanlık ağı: Epstein dosyasında 3 milyondan fazla belge, binlerce kanıt deşifre edildi
Dünya
Küresel elitlerin karanlık ağı: Epstein dosyasında 3 milyondan fazla belge, binlerce kanıt deşifre edildi
Pedofili baronu Epstein’den Türkiye’ye operasyon için fon istemiş: Robert Kolej’den gönderilen mektup ifşa oldu
Gündem
Pedofili baronu Epstein’den Türkiye’ye operasyon için fon istemiş: Robert Kolej’den gönderilen mektup ifşa oldu
Trump'ı suçladı aynısı başına geldi: Elon Musk'ın 'Epstein' mailleri paylaşıldı
Dünya
Trump'ı suçladı aynısı başına geldi: Elon Musk'ın 'Epstein' mailleri paylaşıldı

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026