Şanlıurfa'da 31 bin 409 sahipsiz hayvan toplatıldı
16:15, 03/04/2026, Cuma
AA

Şanlıurfa
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentte 31 bin 409 sahipsiz hayvanın toplatıldığını söyledi. Vali Şıldak, sahipsiz hayvanların yüzde 99'unun bakım evlerinde bulunduğunu belirtti.
Vali Şıldak, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Naci Aldemir ile asayiş ve güvenlik konularıyla ilgili gazetecilere açıklama yaptı.
Sahipsiz hayvanların toplatılmasına ilişkin yoğun çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Şıldak, bu konuda hedeflerinin üzerine çıktıklarını belirtti.
Şıldak, şunları kaydetti:
"Dün aldığımız veri itibarıyla toplamda 31 bin 409 sahipsiz hayvanı belediyelerimizin toplaması suretiyle hayvan bakım evlerine götürülmesi sağlanmış olup, artık sokakta bilhassa şehir merkezlerinde ve ilçelerimizde gözle görülür, kayda değer bir hayvan varlığının kalmadığını, sahipsiz hayvanların neredeyse yüzde 99'unun bakım evlerinde bulunduğunu memnuniyetle ifade ediyoruz. Bu çalışmada emeği geçen bütün belediye personeline, kaymakamlıklarımıza çok teşekkür ediyorum. Bir kez daha vatandaşlarımızın da bu konuda bilgi sahibi olmalarını istiyoruz."
3 aylık dönemde Şanlıurfa rekor yağış aldı
Vali Şıldak, kentin yılda ortalama metrekareye 460 kilogram yağış aldığını, bu yılın ilk 3 ayında ise metrekareye 499 kilogram yağış düştüğünü belirtti.
Şıldak, il merkezi ve bazı kırsal mahallelerde zaman zaman yaşanan su baskınlarına tüm kurumların koordinasyon içinde hızlı şekilde müdahale ettiğini kaydetti.

Gündem
Bakan Çiftçi rakam verdi: Sahipsiz köpeklerin yüzde 75'i toplandı

Gündem
Köpekten kaçarken kamyonetin çarptığı çocuk için rekor tazminat: Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi 10 milyon lira ödeyecek
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.