|

Teröre karşı tek yürek

Bingöl'ün Genç ilçesinde vatandaşlar, önceki gün bomba yüklü aracın patlatıldığı alanda terör örgütü PKK’yı kınadı. 4 bin kişinin bayraklarla katıldığı mitingte konuşan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, katılanların cesaretinin kendilerine güç verdiğini belirterek, “Böyle bir topluma sahip olan ülkeler asla çökmezler, geri gitmezler, parçalanmazlar” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 25/10/2016 Salı
Güncelleme: 04:10 - 25/10/2016 Salı
AA

Bingöl'ün Genç ilçesinde PKK tarafından önceki gece gerçekleştirilen ve 2 polisin şehit olduğu, 4'ü polis 18 vatandaşın yaralandığı terör saldırısının ardından, Genç Sivil İnisiyatifi tarafından “Terör Eylemini Tel'in" mitingi düzenlendi. Bomba yüklü aracın infilak ettirildiği Öğretmenevi kavşağında düzenlenen mitinge Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, 49'uncu Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Ersin Altay, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer, Genç Belediye Başkanı AK Partili Hadi Topraktan, AK Parti Bingöl eski Milletvekilleri Feyzi Berdibek, Abdurahman Anık, Kazım Ataoğlu, Anadolu Köy Korucuları Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Naim Tan, Genç Sivil İnisiyatifi Bileşenleri dernekleri temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda, sık sık 'Kahrolsun PKK' sloganları atıldı. 217 metre uzunluğunda dev Türk Bayrağı'nın açıldığı alanda, binlerce vatandaş terör örgütleri PKK ve DAEŞ'e lanet okudu.



EN ANLAMLI SİLLEYİ ATIYORSUNUZ


Mitingde konuşan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, terör örgütlerinin amacının insanları korkuya, toplumları yılgınlığa sevk etmek olduğunu ancak meydanda yapılan mitingde korkunun eserinin bulunmadığını bildirdi. Köşger, “Düzenlenen törenlerde korkunun zerresini görmedik. Bugün burada yaptığınız bu toplantı belki ülke belki dünya tarihinde bir ilktir. Bir şehre kasteden, terörize edenlere en anlamlı cevabı veriyorsunuz, en anlamlı silleyi atıyorsunuz. Böyle bir topluma sahip olan ülkeler asla çökmezler, geri gitmezler, parçalanmazlar" diye konuştu.



FETÖ'CÜLER GİBİ KORKAKLAR


Anadolu Köy Korucuları Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen de, PKK'nın Kürtlerin temsilcisi olmadığını belirterek, PKK'ya şöyle seslendi: “Siz bizim adımıza polisi, askeri, korucuyu öldüremezsiniz. Siz Kürt değilsiniz. Siz İslam düşmanısınız. Sizler dinsiz, ateist, Marksist Leninist düşüncenin ürünüsünüz. Sizler maşasınız, memleketimizden defolun. Bunlar da tıpkı FETÖ'cüler gibi korkak." Yapılan konuşmalar ve verilen birlik mesajlarının ardından miting sona erdi.


#Bingöl
#PKK
#Ziya Sözen
7 yıl önce