|

Trump hata yapıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan İngiliz BBC’nin Arapça yayınına konuştu. İsrail’in Ortadoğu’yu savaşın eşiğine getirdiğini söyleyen Erdoğan, “Trump’ın ABD’nin İsrail Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıması büyük hata” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 09:17 - 14/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’deki Büyükelçiğini bugün Kudüs’e taşıyacak olan ABD’ye iki ayrı açıklamayla sert tepki gösterdi.

İlk olarak İngiliz BBC’nin Arapça yayınına konuşan Erdoğan, İsrail’in Suriye’de gereksiz saldırganlığını eleştirdi. Erdoğan, “Trump’ın ABD’nin İsrail Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşıması büyük bir hata” dedi.

Dün akşam saatlerinde de Londra’daki TÜRKEN Vakfı’nda konuşan Erdoğan bir kez daha ABD’yi eleştirdi. Erdoğan şunları kaydetti: ABD, büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyarak, gerçekten barışı istediğini defalarca kanıtlayan Filistin tarafını cezalandırmıştır. Başta Amerika olmak üzere Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacaklarmış. Ne olarak tanırsanız tanıyın. BM’de bunun oylaması yapıldı. Kudüs, hele hele Doğu Kudüs, Filistin’in başkentidir. Bunu İslam dünyası olarak biz böyle biliyoruz.”

#BBC
#Recep Tayyip Erdoğan
#ABD
6 yıl önce