|

Türkiye kırmızı beyaza büründü

FETÖ’nün hain darbe girişimini büyük bir ferasetle püskürten Türkiye, 23 gündür tuttuğu demokrasi nöbetini pazar günü meydanları doldurarak taçlandırdı. Cumhurbaşkanlığı himayesinde İstanbul Yenikapı’da düzenlenen mitinge 5 milyon vatandaş katılırken diğer illerde kurulan dev ekranlarla konuşmalar takip edildi.

Yeni Şafak
04:00 - 9/08/2016 Salı
Güncelleme: 23:38 - 8/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

FETÖ'cü askerlerin kalkıştığı hain 15 Temmuz darbe girişiminin ardından günlerce nöbet tutan Türkiye, pazar günü Yenikapı'da yapılan ve 5 milyon vatandaşın katıldığı mitingle nöbetini tançlandırdı. Renkli görüntülere sahne olan miting, bütün siyasi liderleri, sanat ve spor camiasından ünlüleri ve şehit yakınları ile gazileri ağırladı. Yenikapı'daki mitingle eş zamanlı olarak tüm illerin meydanlarında da büyük mitingler düzenlendi. Kurulan dev ekranlardan Yenikapı'daki konuşmaların dinlendiği mitinglerde FETÖ terörüne lanet yağdı, darbeci askerlerden hesap sorulması istendi. Sadece Türk bayrağının dalgalandığı meydanlarda polis geniş güvenlik önlemleri aldı.





KIZILAY MEYDANI DOLDU


Ankara'daki miting Kızılay Demokrasi Meydanı'nda yapıldı. Yüzbinlerin doldurduğu meydana Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in yanı sıra AK Parti Ankara Milletvekilleri, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve MHP temsilcileri katıldı.





15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı'nda toplanan kalabalığa seslenen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, darbe girişimini önleyenin halk olduğunu belirterek, "Bu yüzsüzlerin, Allah'ın izniyle yüzüne tükürdünüz. Biz inanıyoruz ki her zaman da bunu yapacaksınız" diye konuştu.





İRADENİZE SAHİP ÇIKTINIZ


İzmir'de Konak Meydanı'nda toplanan yüzbinler, Türk bayraklarıyla FETÖ aleyhine sloganlar attı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar, çalınan “Türkiyem" şarkısını hep bir ağızdan okudu, “Hepimiz Ömer Halisdemir'iz" yazılı pankartlar taşıdı. Burada konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, meydanlara çıkanların 23 gündür iradesine sahip çıktığını, 81 ilde iç ve dış düşmanlara dersini verdiğini söyledi.





BAKANLAR MEMLEKETLERİNDE


Adanalıların demokrasi mitingine Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik de katıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da Eskişehirli hemşehrilerine eşlik etti. Maliye Bakanı Naci Ağbal Mardin, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Aydın, Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Sakarya, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Konya, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da Hatay Milli İrade Parkı'nda düzenlenen mitinge katıldı.



Milyonlarca vatandaşın katıldığı ve tüm ülkenin kırmızı beyaza büründüğü 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in şehitler için yaptığı duaya milyonlar amin dedi. Mitinglerde güvenlik önlemleri en üst seviyede tutuldu.





Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne Diyarbakırlılar büyük bir coşkuyla katıldı. Parkorman'da düzenlenen mitinge AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ile vatandaşların yanısıra STK'lardan geniş bir katılım oldu. Darbe girişimi lanetlendiği mitingde "Diyarbakır Tek Yürek", "Vatan sevgisi imandandır" "Tüm Türkiye tek yürek" pankartlarına yer verildi.



MEYDANLAR DOLDU


Kastamonu'da da Demokrasi ve Şehitler Mitingi için vatandaşlar meydanları doldurdu. Vatandaşlar mitinge katılmak ve dev ekrandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı izlemek için erken saatlerden itibaren Cumhuriyet Meydanı'nı gelmeye başladı. Mitingin yapılacağı alana Atatürk, Recep Tayyip Erdoğan ve darbe girişimi sırasında şehit olanların posterleri


ve Türk bayrağı asıldı.



YİĞİDOLAR COŞTU


Yiğidoların memleketi Sivas'ta da tarihi bir gün yaşandı. Cumhuriyet Meydanı Valilik Binası önünde toplanan yüzbinlerce Sivaslıya Vali Davut Gül, AK Parti Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Habip Soluk, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutan vekili Albay Çağlayan Polat, İl Jandarma Komutanı Bektaş Arslan, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, askeri erkan, kamu kurum kuruluşlarının müdürleri siyasi parti temsilcileri katıldı. Sivaslılar, Yenikapı'daki mitingi kent meydanına kurulan dev ekrandan izledi.





BÜYÜK YÜRÜYÜŞ


Yavuz Selim Meydanı'nda toplanan binlerce Amasyalı tek yürek oldu. Miting öncesi Amasya Belediyesi Mehteran takımının öncülüğünde yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe 7'den 70'e çok sayıda vatandaş katıldı.



VAN VE HAKKARİ SES VERDİ


Yenikapı'da yapılan mitinge Doğu illerinden de büyük destek geldi. Van ve Hakkari'de meydanları dolduran vatandaşlar, FETÖ terörünü lanetleyip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu. Canlı olarak dev ekranlardan alanda bulunanlara izletilen Yenikapı'daki mitinge katılanlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmak için sahneye çıkmasıyla coştu.



YEMEK VE AŞURE İKRAMI


Hakkari'de ise Valilik önünde aralarında Vali Cüneyit Orhan Toprak, eşi Funda Toprak, Ak Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, HATSO Başkanı Servet Taş, Ak Parti İl Başkanı Nurettin Fırat'ın da bulunduğu yaklaşık 3 kişi, dev ekrandan İstanbul Yenikapı'daki mitingi izledi. Kalabalığa, Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından yemek ve aşure ikram edildi.


#FETÖ
#Radyocular demokrasi nöbetinde
8 yıl önce