Türkiye'den Orta Afrika'daki trafo patlaması sonrası hayatını kaybedenler için taziye mesajı
16:40, 27/06/2025, Cuma
AA

Bakanlık Orta Afrika Cumhuriyeti’nde bir lisede meydana gelen patlama ile ilgili bir açıklama paylaştı...
Dışişleri Bakanlığı, Orta Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Bangui'deki Barthelemy Boganda Lisesi'nde trafo patlaması sonrası çıkan izdihamda hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Barthelemy Boganda Lisesi'nde trafo patlaması sonrası çıkan izdihamda çok sayıda öğrencinin yaşamını yitirdiğinin ve yaralandığının derin üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.
Açıklamada, "Hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve Orta Afrika Cumhuriyeti halkına taziyelerimizi sunuyoruz." ifadesi kullanıldı.
Dün, ulusal basında yer alan haberlere göre elektrik trafosunun patlamasıyla okulda panik yaşanmış, çıkan izdihamda 29 öğrenci hayatını kaybetmiş, 260 kişi yaralanmıştı.

Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Küresel Ulaştırma Koridorları Forumu'nda konuştu: Takoz siyasetine teslim olmadık

Gündem
CHP'de sular durulmuyor: Mansur Yavaş 'Aksi halde' deyip siyaseti bırakma mesajı verdi

Ekonomi
Kamu işçilerine ikinci zam teklifi belli oldu: İşte 600 bin kamu işçisi için istenen yeni oranlar


