|

Uçak kazasına müdahale tatbikatı

Eskişehir'deki havaalanında yapılan uçak kazası müdahale tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Yeni Şafak
18:14 - 18/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 15:15 - 18/05/2016 Çarşamba
DHA

Anadolu Üniversitesi Hasan Polatkan Havaalanı'nda düzenlenen tatbikatta, temsili olarak bir iniş sırasında pistte durmayıp kaza geçiren bir yolcu uçağına yapılan müdahale canlandırıldı. Valilik, Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Üniversitesi, Türk Hava Yolları, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Orman Bölge Müdürlüğü, Gümrük Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği uçak kazası tatbikatında ilk olarak ekipler kaza alanı ve çevresinde gerekli güvenlik tedbirleri aldı.



Vali Yardımcısı Abidin Ünsal başkanlığında kriz masası oluşturuldu, Hava Trafik Kontrol- Kule birimi tarafından Kurtarma ve Yangınla Mücadele (RFF) alarmı verilerek olaya müdahaleye başlandı. Tatbikatta itfaiye ekipleri yanma tehlikesine kardı hortumla uçağa su sıktı, temsili olarak kapıları açılmayan uçağa kesme-parçalama işlemi uygulanarak yaralılar, yolcular ve mürettebat uçaktan tahliye edildi. Yaralılar sedye ile alanda bekleyen ambulanslara taşındı.



Yaklaşık yarım saat süren tatbikat ilgiyle izlendi. Tatbikatta görev alanlar daha sonra uçağın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.



#Eskişehir
#Tatbikat
8 yıl önce