|

UMAD: ABD bir avuç siyonistin kuklası olmuştur

ABD'nin Kudüs'te büyükelçi açarak İsrail'in işgaline yeni bir boyut kazandırma girişimine Ululslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği (UMAD)'nden tepki geldi. UMAD, tepkisinde "Bir avuç siyonistin elinde kukla haline gelen, milyarlarca Müslümanı yok sayan ABD tüm Müslümanların sabrını fazlasıyla taşırmıştır. ABD’nin bu uygulaması Müslüman olsun olmasın dünyayı hiçe saydığının en açık ifadesidir." ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
23:39 - 14/05/2018 الإثنين
Güncelleme: 23:45 - 14/05/2018 الإثنين
Yeni Şafak
İşgalci İsrail güçleri onlarca Filistinliyi şehit etti.
İşgalci İsrail güçleri onlarca Filistinliyi şehit etti.

Yarım asırdır işgal altında olan Kudüs bugün tarihinin en zor günlerinden birini yaşıyor. Filistinlilerin Nekbe olarak andıkları günde düzenlenenle törenle Kudüs’e taşınann ABD Büyükelçiliği’nin açılışıyla şehirdeki işgal yeni bir boyut kazandı.

Büyükelçiliği protesto eden abluka altındaki Gazze şeridinde binlerce Filistinli'ye işgalci İsrail güçleri gerçek mermi ile saldırdı. Saldırılarda 52 Filistinli şehit olurken 2 binden fazla kişi de yaralandı.

"İroniyi net olarak gözler önüne sermektedir"

Ululslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği (UMAD) Kudüs'teki gelişmelere üzerine basın açıklaması yaptı.

"Bozgunculukta had ve sınır tanımayanların âleme nizam verme iddiasıyla yine kan ve gözyaşı pazarı açtıkları günleri yaşıyoruz" denilen açıklamada UMAD, "Yüce Rabbimiz Bakara Suresi 11 ve 12. ayet-i kerimelerinde şöyle buyurmaktadır; “Onlara ‘yeryüzünde düzeni bozmayınız’ denildiğinde, ‘Hayır, biz yalnızca ıslah edenleriz’ derler. Biline ki, gerçekten bozanlar onların ta kendileridir, ama farkında olmuyorlar.” Bu ilahi kelam günümüz dünyasında yaşanmakta olan pek çok gelişmeyi açıklar niteliktedir. Bu gelişmeler halkasına Amerika Birleşik Devletleri’nin daha önce Tel Aviv’de bulunan İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması da eklenmiştir. ABD başkanı Donald Trump’ın yayınladığı video mesajda bu açılışla kalıcı bir barış anlaşmasını hedeflediğini söylemesi söz konusu ilahi fermanda ifade bulan ironiyi net olarak gözler önüne sermektedir" ifadelerini kullandı.

Milyarca Müslümanı yok sayan ABD'nin bir avuç siyonistin elinde kukla haline geldiğini ve bunun sabırları fazlasıyla taşırdığını belirten açıklamada UMED şunları söyledi:

"ABD’nin bu uygulaması Müslüman olsun olmasın dünyayı hiçe saydığının en açık ifadesidir. Bir cahil cesareti ile İsrail’in kuruluş yıldönümünde ABD tarafından İsrail’e sunulan bu kanlı hediyeyi Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği olarak şiddetle kınıyoruz. ABD’ye bu anlamsız adımı atma cesareti veren İslam dünyası bilmelidir ki, eğer biz Müslümanlar olarak dostumuzu düşmanımızı bilmez ve tüm mukadderatımızı ABD gibi gayrimüslimlere teslim edersek alacağımız mükafat sadece kan ve gözyaşı olacaktır.

"Şehit edilen her ferdin kanı ABD ve bu işe destek veren ülkelerin eline bulaşmıştır"

Ramazan arefesinde, çevresi mübarek kılınmış Kudüs topraklarında işgalci İsrail tarafından şehit edilen her ferdin kanı ABD ve bu işe destek veren ülkelerin eline bulaşmıştır. Terörü bir politika haline getiren devlet görünümlü bu oluşumların sonunu getirecek olan Müslümanların azmi, dayanışması ve çabasıdır.

Söz konusu durumu Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği olarak kabullenmiyoruz. Tüm Müslümanlara ve Müslüman devletlere bu gelişmeye karşı seslerini yükseltmenin gereğini hatırlatıyor, dünya genelinde itibarı giderek kaybolan ve bu gibi girişimlerle kendini güçlü gibi göstermeye çalışan ülkelerden çekinmeden hakkı söylemeleri ve Hakk’ın yanında durmaları gerektiğini hatırlatıyoruz. Filistin elbette işgalcilerin zulmünden kurtulacaktır. Önemli olan bu süreçte Müslümanlar olarak yaptıklarımızla kime fayda sağladığımızdır. Şüphe yok ki tarih bütün yaşananları öncesi ve sonrasıyla yazacaktır. Sessiz kalanlar ahirette Rableri huzurunda rezil ve mahcup olacaklardır."

#Gazze
#Filistin
#UMAD
#ABD
٪d سنوات قبل