|

Yavaş oy çokluğuyla

İyi Parti ile işbirliği kararı alan CHP, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere 67 il ve ilçede belediye başkan adayını açıkladı.

Nur Banu Aras
04:00 - 19/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:58 - 19/12/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mansur Yavaş
CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mansur Yavaş

CHP'de dün toplanan Parti Meclisi'nde adaylar üzerinde değerlendirmeler yapıldı. Toplantıda, özellikle Ankara'da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun önerdiği isim üzerinde tartışma çıktı. MYK, uzun süredir ismi konuşulan Mansur Yavaş'ı Ankara adaylığı için önerdi.

Edinilen bilgilere göre bazı PM üyeleri, 2014'te de aday gösterilen Yavaş'ın ertesi gün partiden istifa ettiğini hatırlatınca gergin anlar yaşandı. Tartışmalar üzerine Yavaş'ın adaylığı konusunda oylama yapılması için önerge verildi. Önerge üzerine açık oylama yapıldı. 45 üye Yavaş için olumlu oy kullanırken, 12 üye ret oyu kullandı. 1 üye de çekimser kaldı. Yavaş'ın adaylığı 12'ye karşı 45 oyla kabul edildi.

Toplantıda, İstanbul adayı da belli oldu. Geçtiğimiz hafta Kılıçdaroğlu'nun evinde ziyaret ettiği Ekrem İmamoğlu ittifakın İstanbul adayı oldu. Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise Muhittin Böcek oldu. Bolu Belediye Başkan adayı da Tanju Özcan olarak belirlendi.

Mansur Yavaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e teşekkür etti. İmamoğlu ise ''İstanbul’un geleceği ve İstanbulluların mutluluğu için yola çıkıyoruz. Beni bu göreve layık gören partim, genel başkanım ve tüm İstanbullulara teşekkür ediyorum'' dedi.

#Mansur Yavaş
#CHP
#İyi Parti
#Ankara
#İstanbul
#Aday
#Ekrem İmamoğlu
5 yıl önce