|

Yeni hedef Asyalı turist

Türkiye rotayı geniş turist potansiyeli olan Uzak Doğu’ya çevirdi. 2016 verilerine göre 44 bin Çinli, 167 bin Japon tatil için Türkiye’yi tercih etti. 79 bin Hintli düğün turizmi için geldi. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş “Asya ülkelerini yeni kapı olarak göreceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:27 - 20/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
44 bin Çinli, 167 bin Japon tatil için Türkiye’yi tercih etti
44 bin Çinli, 167 bin Japon tatil için Türkiye’yi tercih etti

Gelişen ekonomisiyle dikkat çeken Uzak Doğu ülkeleri turizmde Türkiye’nin radarına giriyor. Turizm pazarlarını çeşitlendirmek isteyen Türkiye, rotasını geniş turist potansiyeli ile dikkat çeken Uzak Doğu’ya çevirdi. Türkiye’ye son yıllarda Uzak Doğu’dan gelen turist sayısı artıyor. Bu kapsamda Japonya’dan 2016 verilerine göre 44 bin Çinli, 167 bin Japon tatil için Türkiye’yi tercih etti. Helal turizm kapsamında Türkiye’yi tercih eden Endonezya’dan 47 bin özellikle de düğün turizmi için gelen 79 bin Hindistanlı Türkiye’de ağırlandı.


YENİ KAPI OLARAK GÖRÜYORUZ

Uzak Doğu açılımına hazırlanan turizmde yeni hedefler koyuldu. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, son yıllarda Türkiye’ye karşı başta bazı Batı ülkeleri olmak üzere giderek artan bir ön yargı olduğunu, temelinde yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı bulunduğunu ifade etti. Kurtulmuş, “Uzak Doğu Asya ülkelerini yeni kapı olarak göreceğiz. O kapıları tıklamaya devam edeceğiz’’ dedi. Kurtulmuş, bütçe konuşmasında Türkiye’nin özellikle Çin, Hindistan, Japonya, Güney Kore, Endonezya ve Malezya başta olmak üzere Uzak Doğu Asya ülkelerine açılımının sağlanması için özel gayret sarf ettiklerini belirterek, “İnşallah o kapıları tıklatacağız. Bu ülkelerin her birisinde son derece canlı ve yeni orta sınıflar var. Son derece harcamaya ve dünyanın çeşitli yerlerine seyahat etmeye yakın profiller olduğunu biliyoruz ve görüyoruz‘’ diye konuşmuştu.

#Numan Kurtulmuş
#Uzak Doğu
#Çin
6 yıl önce