|

Yiğitlik mayamızda var

Vatan aşkıyla mevzide nöbet tutan kadın korucular, terör örgütlerine karşı mücadele veriyor. Babasına özenip korucu olan Diyarbakırlı Leyla Akın, Zeytin Dalı Harekatı’na katılmak istiyor. Akın, “Orada ezilen, hakları çalınan kadınlarımıza, çocuklarımıza umut olmak istiyorum” diyor. Babasından devraldığı mesleğini gururla sürdüren Elazığlı Şehnaz Taran ise, Türk kadının mayasında şecaat, cesaret, zorluklara göğüs germek olduğunu söylüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/03/2018 Cuma
Güncelleme: 00:27 - 9/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
Kadın korucular vatan nöbetinde.
Kadın korucular vatan nöbetinde.

Doğu ve Güneydoğu’da yıllardır Mehmetçik ile omuz omuza terörle mücadeleye katkı sağlayan güvenlik korucuları arasında, kadınların sayısı her geçen gün artıyor. Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde babası gibi güvenlik korucusu olmayı tercih eden üniversite mezunu Şehnaz Taran, terör örgütü PKK’ya karşı mücadele veriyor. Diyarbakır Ergani'de güvenlik korucusu Leyla Akın (30) da Ergani'de küçük yaşlarda üniformasına özendiği babası

gibi güvenlik korucusu oldu. İl Jandarma Komutanlığı himayesinde 9 yıl önce gerçekleştirilen zorlu eğitimi

başarıyla tamamlayan Akın, terörle mücadelede jandarma öncülüğünde operasyonlara katılıyor. Akın şunları söyledi: "Bu işin kadın veya erkek olmakla ilgisi yok. Bu, azim ve kararlılık gerektiren bir durum" diye konuştu.


SINIR HATTININ ‘ŞERİFE BACILARI’

Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için gönüllü olduğunu dile getiren Akın şunları söyledi: "Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak isterim. Çünkü orada ezilen, hakları çalınan kadınlarımıza, çocuklarımıza umut olmak istiyorum" 22 yaşındaki Taran, emekliye ayrılan babasının yıllarca gururla sürdürdüğü mesleğini devraldı. Mevzide nöbet tutan Taran, “Bu üniformayı bir kadın olarak onurla ve gururla taşıyorum. Gerektiğinde Afrin için de göreve hazırız. Türk kadının mayasında şecaat (yüreklilik-yiğitlik), cesaret, zorluklara göğüs germek vardır. Bunu Nene Hatun’dan, Şerife Bacı’dan, Halide Edip’ten, Kara Fatma’dan biliyoruz” dedi.


Evde huzur sokakta huzur

Antalya Emniyeti Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli kadın polisler, halkın güvenliğini sağlamak için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyor. FETÖ 15 Temmuz darbe girişiminde 3,5 aylık bebeğini beşikte bırakıp, şubeye koşan Melek Kaplan, Afrin’de görev almanın hayalini kuran Sezen Çınar, Mehmetçik’in Şemdinli’de düzenlediği operasyonda üç gün arazide kalan Asuman Başaran ve Van depreminde evlerindeki hasara rağmen toplumun huzuru için mücadele eden Zekiye Sibel Kılınç hem evlerinde annelik görevini aksatmıyor hem de sokakta huzuru sağlıyor. 'Çevik’ kadın polisler, 10 kiloluk gaz yeleği, robocop, cop ve gaz maskeleriyle olaylara müdahale ediyor.

Afrin’e gitmeye hazırız

Mardin’in Midyat ilçesinde görev yapan kadın güvenlik korucuları, cesur tavırlarıyla dikkat çekiyor. 1991'de teröristlerin yola döşedikleri mayında korucu olan eşinin gözlerini kaybetmesi ile görevi eşinden devralan 6 çocuk annesi Gayde Akıncı, “Hem Afrin’de hem Türkiye’de bir tek terörist kalmayana kadar çatışırım” dedi. Emekli olmasına rağmen koruculuk yapan Hasine Akıncı ise, “Afrin operasyonuna destek vermek için hazırız” şeklinde konuştu.

#Koruculuk
#Sınır
#Kadın asker
6 yıl önce