|

Yıkımı tamamlandı

Aksaray Meydanında bulunan İSKİ binasının yıkımı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerince tamamlandı.

Yeni Şafak
22:00 - 3/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 20:02 - 3/12/2015 Perşembe
AA

İBB Zabıta Daire Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla başlatılan yıkım çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.



Zabıta Daire Başkanlığı Zabıta Tedbir Müdürlüğü'nün kontrolünde, yüklenici firma tarafından yürütülen yıkım çalışmalarında herhangi bir kazanın yaşanmadığı aktarılan açıklamada, yıkım boyunca, binanın etrafının demir bariyerlerle çevrilerek gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı vurgulandı.



Açıklamada, yıkım çalışmalarında, uygun makine ve araç gereçlerin kullanıldığı belirtilerek, çalışmalar sırasında aşırı toz oluşmasını ve çevre kirliliğini önlemek amacıyla sulama çalışmaların da yapıldığı hatırlatıldı.



İstanbullulara yeni meydan

Açıklamaya göre, yapımına, 1983'te başlanan ve 1985'te hizmete alınan binanın yerine yer altı otoparkı yapılacak ve üstü yeşil alan olarak düzenlenerek İstanbullulara hizmet verecek.



Daha sonra Aksaray Meydanı'ndaki trafik de yer altına alınarak, yeşil alana büyük bir meydan da eklenecek. Aksaray Meydanı, vatandaşların buluşacağı ve sosyal paylaşımlarda bulunacağı bir alan haline getirilecek.



Proje tamamlandığında, İstanbullular yeni bir park, meydan ve yer altı otoparkına kavuşmuş olacak.



#iski
#aksaray
#yıkım
8 yıl önce