12 yaşında 13 ameliyat oldu

Yeni Şafak
10:20, 18/10/2017, ÇarşambaG: Güncelleme: 10:24, 18/10/2017, Çarşamba
IHA
12 yaşında 13 ameliyat oldu
Beril Uçar, boynundaki yanıktan dolayı yırtılma yaşayabildiğini söyledi.

Tokat’ta, 2 yaşındayken üzerine sıcak su dökülmesi sonucu yüzünün bir kısmı ve vücudunda 3’üncü derece yanıklar oluşan 13 yaşındaki Beril Uçar, 12 defa ameliyat oldu. Uçar, sağlığına kavuşmak için kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Tokat'ta ikamet eden Turan Uçar (40) ile Hatice Uçar (39) çiftinin 3 çocuğundan 12 yaşındaki Beril Uçar, 13 kez ameliyat olmasına rağmen vücudundaki yanık izlerinden kurtulamadı. Genç kız olduğunda yanık izleriyle yaşamak istemeyen Uçar’ın yeni bir ameliyat daha olması gerekiyor. Doku nakli yapılan ve bir kaç defa expander denilen doku genişletici operasyonu geçiren Uçar, sağlığına kavuşacağı günlerin hayalini kuruyor.


  • Okula gittiğimde ağrılarım oluyordu, acı çekiyordum. Arkadaşlarımın dalga geçtiği oluyordu. Kolumu geriye doğru çektiğimde yırtılma yaşanıyor. Boynumda da derinin gerilmesi nedeniyle çekme oluyor. Bu nedenle ameliyat olmam gerekiyor ama olamadım. Büyüdüğümde yanık izlerimin geçmesini istiyorum. Benim de güzel hayallerim var.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2017/10/18/10/23/resized_1644b-7e165f22a200382_03.jpg

"'Ölür' dediler"

Yoğun bakımda kalan kızının Tokat’ta tedavi gördükten sonra Samsun ve İstanbul’da 13 defa ameliyat olduğunu ifade eden anne Uçar, kızının kolundaki ve boynundaki derinin gerilmesi nedeniyle yeni bir ameliyat olması gerektiğini belirtti.

Kızının yoğun bakımda tedavi görürken ’ölür’ dediklerini anlatan anne Hatice Uçar, "Çünkü fazla yanık vardı vücudu şişmişti. Samsun’a sevk ettiler ilk ameliyatını orada oldu. Daha sonra İstanbul’da da ameliyat oldu. Yaşı büyüdükçe derisinin gerilmesi nedeni ile boynunu ve kolunu rahat hareket ettiremiyor" dedi.

Anne Uçar, kızının boynu ve göğüs bölgesindeki yanıklarının tedavisi için ’expander’ denilen doku genişletici bir operasyon daha geçirmesi gerektiğini, tedavi masraflarını karşılayamadıkları için ameliyat yaptıramadıklarını kaydetti.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026