1,5 yaşında 36 kilo

Yeni Şafak
10:07, 06/07/2017, PerşembeG: Güncelleme: 10:13, 06/07/2017, Perşembe
AA
1,5 yaşında 36 kilo
1.5 yaşındaki Yağız bebek 36 kiloya ulaştı.

"Leptin (tokluk) hormonu eksikliği" teşhisi konulan ve 1,5 yaşında 36 kiloya ulaşan Yağız bebek, bir kutusu 12-13 bin lira olan ilacı ailesi temin edemediği için kilo almaya devam ediyor. Bekte ailesi çocuklarının sağlığı için yardım istiyor.

Samsun'da yaşayan Sedat-Sevda Bekte çiftinin "leptin (tokluk) hormonu eksikliği" teşhisi konulan 1,5 yaşındaki çocukları Yağız bebeğin kilosu 36 kiloya ulaştı.

Yağız bebek, aşırı kiloya bağlı zatürre başlangıcı nedeniyle Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.
Bir kutu ilaç 12-13 bin lira

Sanayide işçi olarak çalışan baba Sedat Bekte, yaptığı açıklamada, oğullarına 5 aylıkken Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde "leptin (tokluk) hormonu eksikliği" teşhisi konulduğunu, tedavisi için ihtiyacı olan ilacın yurt dışından getirildiğini ve bir kutusunun 12-13 bin lirayı bulduğunu söyledi.

İlacı kendi imkanları ile alamadıkları için Yağız'ın sürekli kilo aldığını anlatan Bekte, oğullarının kiloya bağlı sağlık sorunları nedeniyle çaresizlik içinde olduklarını ifade etti.
SGK ilacı karşılamıyor

Daha önce Samsun Valiliğince oğullarının sağlık kontrollerinin yaptırıldığını, Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca bir kutu ilacın karşılandığını anlatan Bekte, şöyle konuştu:

"Yağız için uzun bir tedavi süreci gerekiyor. Yağız'ın tedavisi için gerekli olan ilacı SGK karşılamıyor. Bizim de gücümüz yetmiyor. İlaç yurt dışından getiriliyor ve bir kutusu 12-13 bin lirayı buluyor. Oğlum kilo almaya devam ettiği için kiloya bağlı sağlık sorunları yaşıyor. Çaresiziz, sesimizin duyulmasını istiyoruz."

Yardım istiyorlar

Yağız'ın tedavi olması için ihtiyaç duyulan ilacın SGK'nin ödeme kapsamına alınması için girişimde bulunulduğunu ifade eden Bekte, şunları aktardı:

"Yağız'ın raporlarını SGK'ye gönderdik. Ancak SGK'den, Yağız'ın yaş grubunda bu teşhise göre ilaç ücretinin karşılanmadığı bize bildirildi. İlacını karşılayamadığımız için tedaviye başlayamadık. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Sağlık Bakanımızdan devlet büyüklerimizden yardım istiyorum. Bir an önce oğlumun tedavi edilip sağlığına kavuşmasını istiyoruz."

Başlıklar :ObezObezite
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026