|

16. Yüzyıl Dahisi Matrakçı Nasuh sergisi ABD'ye gidiyor

Cumhurbaşkanlığı himayesinde hazırlanan "16. Yüzyıl Dahisi Matrakçı Nasuh" sergisi, Washington Büyükelçiliği ve Amerika Diyanet Merkezi ev sahipliğinde Amerikalı sanatseverlerle buluşacak.

Yeni Şafak
13:47 - 4/10/2017 Wednesday
Güncelleme: 13:48 - 4/10/2017 Wednesday
AA
matrakçı Nasuh'un eserlerinden birer örnek.
matrakçı Nasuh'un eserlerinden birer örnek.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde hazırlanan "16. Yüzyıl Dahisi Matrakçı Nasuh" sergisi, 6-13 Ekim tarihlerinde Washington Büyükelçiliği ve Amerika Diyanet Merkezi (DCA) ev sahipliğinde ABD'li sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

"16. Yüzyıl Dahisi Matrakçı Nasuh" sergisi; Saraybosna, Belgrad, G20 Antalya Zirvesi, İstanbul, Viyana, Tokyo, Paris ve Roma’dan sonra Washington'a geliyor.

Proje kapsamında hazırlanan "Matraki Bir Osmanlı Yıldızı" belgeseli, Türkiye'nin Washington Büyükelçilisi Serdar Kılıç’ın ev sahipliğinde 4 Ekim'de ilk kez gösterilecek.

41 eser yer alacak

Ardından sergi, 6-13 Ekim 2017 tarihlerinde Amerika Diyanet Merkezi'nde sanatseverlere kapılarını açacak. Küratörlüğünü Beste Gürsu'nun yaptığı, çini sanatçısı Sevim Ersoy'un liderliğinde hazırlanan sergide, Enderun mektebinde yetişmiş, matematikten silahşorluğa, edebiyattan felsefeye, tarihten resme, hat ve minyatüre kadar birçok meziyete sahip Matrakçı Nasuh'un çalışmalarından hareketle hazırlanmış harita seçkileri, çini ve minyatür çalışmalarından oluşan 41 eser yer alacak.

Son durak Budapeşte

Başbakanlık Tanıtma Fonu, Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve UNESCO Türkiye Milli Komitesi ile 3 kıta, 10 şehirde gerçekleştirilen proje, Washington'dan sonra 22 Kasım-28 Aralık 2017 tarihleri arasında son durağı Budapeşte’de Macaristan Ulusal Müzesi'nde sergilenecek.

#Matrakçı Nasuh
7 years ago