|

23 kişiye kolera teşhisi konuldu

Irak Sağlık Bakanlığı, başkent Bağdat ve çevre vilayetlerde 23 kişiye daha kolera teşhisi konulduğunu bildirdi.

Yeni Şafak
18:03 - 25/09/2015 Cuma
Güncelleme: 15:07 - 25/09/2015 Cuma
AA

Irak Sağlık Bakanlığı Basın Danışmanı Rifak el-Araci, yaptığı açıklamada, ülkenin orta kesimlerindeki kolera vakalarında artış gözlemlendiğini ifade ederek, Bağdat ve güney vilayetlerinde son 24 saatte 23 kişinin daha kolera teşhisiyle tedavi altına alındığını söyledi.



Araci, yeni kolera vakalarının 14'ünün Mutenna vilayeti, 5'inin Necef, 2'sinin Bağdat'ın er-Rasafe nahiyesi, 1'inin Basra ve 1'inin de Maysan'da tespit edildiğini kaydetti.



Bağdat Valisi Ali Muhsin et-Temimi pazartesi günü yaptığı açıklamada, Bağdat'taki kolera vakalarının 159'a yükseldiğini bildirmişti. Temimi, Bağdat ve beş güney kentinde kolera salgını yaşandığını ve 8 kişinin kolera nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtmişti.



Ülkede yaklaşık bir haftadır artan kolera vakaları karşısında ise Irak Eğitim Bakanlığı, ilköğretim okullarının açılışını 18 Ekim'e ertelediğini açıklamıştı. Dünya Sağlık Örgütü de en kısa sürede koleranın yayılmasının önüne geçilmesi amacıyla Irak hükümetine destek olacak önlemler alındığını açıklamıştı.



Ülkede yaşanan su sıkıntısı ve geçen aylarda ciddi artış gösteren sıcak havaların kolera virüsünün yayılmasında etkin olduğu ifade ediliyor. Alt yapı sisteminin eski ve yıpranmış olduğu belirtilen Irak'ta hükümetin, halkın "temiz içme suyunun sağlanması" konusundaki şikayetlerine cevap verebilmek için yeni çalışmalar yürüttüğü belirtiliyor.



Kerkük ve Süleymaniye başta olmak üzere Irak'ın kuzey bölgeleri 2007 ve 2012'de kolera salgınına tanık olmuştu.



#kolera
#kolera salgını
#Irak Sağlık Bakanlığı
9 yıl önce