|

23 yaşında kendine diş teli yaptı

Üç boyutlu yazıcı teknolojisi, bir çok farklı malzemeyi kullanarak üç boyut modeli katmanlarına ayırıp, tasarlanan modeli gerçek bir ürün olarak ortaya çıkarır. Amos Dudley isimli dijital tasarım öğrencisi de bu sayede kendi diş tellerini yaptı ve binlerce dolar ödemekten kurtuldu.

Yeni Şafak
10:59 - 22/03/2016 Salı
Güncelleme: 09:03 - 22/03/2016 Salı
Diğer

Dijital tasarım öğrencisi üç boyutlu yazıcıyla kendi diş tellerini yaptı ve binlerce dolar ödemekten kurtuldu. 23 yaşındaki Amos Dudley, internette diş telleriyle ilgili bir süre araştırma yaptıktan sonra kendisinin de diş teli yapabileceğine karar verdi. Bu projesini bir denemeye tabi tutan Amos bir kaç denemeden sonra başarılı oldu.

Hürriyet'in haberine göre oldukça başarılı bir iş çıkarmasına rağmen, yaptığı açıklamada ortodondist olmak gibi bir hedefi olmadığını, sadece teknolojinin imkanlarından yararlandığını söyledi.





3 boyutlu üretim, masaüstü imalat yada ingilizce “additive manufacturing” katkısal üretim olarak da bilinen bir üretim yöntem. Hızlı prototipleme olarak bilinen bu teknolojide 3 boyutlu bilgisayar tasarımı gerçek bir objeye dönüştürülüyor.

#Amos Dudley
#ortodondist
#diş
#diş teli
8 yıl önce