|

Akdeniz’e çıkış yok

Fırat Kalkanı Harekâtı sonrası Türkiye’nin ikinci hedefi, burnunun dibinde PKK tünellerinin bulunduğu Afrin oldu. 20 Ocak 2018 günü 7 bölgede 108 hedef, Fırat Kalkanı şehitlerine ithafen 72 uçağın katıldığı harekâtla aynı anda vuruldu. ‘Zeytin Dalı’ adı verilen ve 18 Mart’ta Afrin kent merkezine girilmesiyle tamamlanan harekât süresince 4 bin 600’e yakın PKK’lı imha edildi. 54 Mehmetçik ve 120’nin üzerinde ÖSO savaşçısının şehid olduğu harekât, ABD-PKK ittifakının ‘Akdeniz’e açılacak koridor’ hayallerini bitirdi.

17:31 - 3/05/2019 Cuma
Güncelleme: 17:35 - 3/05/2019 Cuma
Yeni Şafak
Yeni Şafak
Yeni Şafak

Terör esaretinden kurtulan Afrin halkı ise Türk askerini sevinçle selamladı. Afrin’in güneyinde, onbinlerce muhalifin ve 2 milyonun üzerinde sığınmacının barındığı 4 milyonluk İdlib’de de TSK zaten 12 adet gözlem noktası kurarak kent çevresinde üslenmiş, terör örgütünün Akdeniz’e açılan tüm kapılarını kapatmıştı. Ankara’nın Moskova ve Tahran’la birlikte geliştirdiği Astana-Soçi ekseni, İslam coğrafyasını iç savaşlarla çökertmek isteyen küresel çeteye verilmiş kararlı bir cevap oldu. Suriye’deki gelişmeleri 7/24 sahadan takip eden Yeni Şafak, tıpkı Fırat Kalkanı’nda olduğu gibi hem Zeytin Dalı hem de İdlib operasyonlarını kamuoyuna en detaylı şekilde sunan gazeteydi.

AY-YILDIZLA GELEN HUZUR

Zaferin gelişiyle birlikte Afrin’deki tüm camilerde sabah namazının ardından Fetih Suresi okundu, selalar verildi. Toplamda 2 binin üzerinde güvenlik gücü, örgütün kullandığı sözde kamu kurumlarında aramalar yaptı, ardından PKK’lıların mayınlı tuzaklarını temizledi. 18 Mart’ta gelen zaferle birlikte ÖSO grupları toprağı öpmek için yere kapandı. İlçenin sokakları adeta bayram yerine döndü. PKK’nın baskıları nedeniyle Afrin kırsalına kaçan siviller de Türk askerinin güvenliği sağlamasıyla birlikte ilçeye dönüş yaptı.

#Yeni Şafak
#25.yıl
#​Fırat Kalkanı Harekâtı
#Akdeniz
5 yıl önce