|

Ambulans ve UMKE araçları dağıtım töreni

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "2002'de Türkiye'de 115 bin vatandaşa bir ambulans düşerken, bugün şimdi 15 bin vatandaşa bir ambulans düşüyor" dedi.

Yeni Şafak
17:00 - 20/02/2016 Saturday
Güncelleme: 15:07 - 20/02/2016 Saturday
AA

Antalya'da temaslarını sürdüren Müezzinoğlu, AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanlığınca, Kundu'da düzenlenen Gençlik Kongresi'nde yaptığı konuşmada, parti olarak en önemli dinamiklerinin başında gençlerin geldiğini söyledi.



Gençlerin kendiler için önemli olduğunu belirten Müezzinoğlu, "Mutlaka münazaracı olun, mutlaka müzakereci olun ve mutlaka mücadeleci olun. Bu üç M, üç kelime çok önemli" dedi.



Gençlere tavsiyelerde bulunan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:



"Saygınızı asla kaybetmeyin, öz değerlerinizle öz geçmişinizle geleceğe yürüyün. Şayet dürüstseniz, şayet güvenilirseniz şayet çalışkansanız, şayet bu milletin değerleriyle bezenmişseniz öz güveniniz açısından başınızın dik, alnınızın açık olmasının dışında dimdik dünyaya meydan okuyacak noktada olmaktan hiçbir tereddüdünüz olmasın. Bu üç kelimeyi de şöyle etrafınızda arayıp, etrafımda bakayım dediğinizde, evet birçok büyüğümüzü bulabilirsiniz, ama tartışmasız bulacağınız kişi yine liderimiz, Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bugün hayatını incelediğinizde, öz değerlerini, öz saygısını her boyutuyla görürsünüz. Kendisine saygısızlık edilmesine asla müsaade etmez. Müsaade etmediği için de bu ülkeye bu millete her türlü diktatörlüğü yaparak, milli iradenin üzerinden silindir gibi ezip geçenlere alkış tutanlar, utanmadan, sıkılmadan onun o dik duruşuna 'diktatör' yaftası yapıştırmaya çalışıyorlar. Ama başaramıyorlar çünkü milletin vicdanı, farklı bir vicdandır. Milletin iradesi, milletin feraseti asla yanılmaz."



Müezzinoğlu, kuruldukları günden bugüne bütün karanlık senaryoları milletin vicdanı, milletin feraseti ve iradesiyse aşabildiklerini ifade etti.



Ambulans anahtar teslim töreni


Müezzinoğlu, daha sonra, bakanlığı tarafından alınan 89 ambulans ile 6 UMKE aracının, Kepez ilçesinde Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nin yanında düzenlenen anahtar teslim törenine katıldı. Müezzinoğlu, yaptığı konuşmada, insanlık dışı suçlar işleyen terör örgütlerine, terörizme, dünyanın farklı güçleri tarafından desteklenen ve organize edilen olumsuzluklara rağmen Türk milletinin büyük bir millet olduğunu söyledi.



Bu milletin ay yıldızlı bayrak altında geleceğe güven ve umutla yürüyeceğini vurgulayan Müezzinoğlu, "Antalya'nın her mahallesinde bu ay yıldızlı bayrak nasıl dalgalanıyorsa, Cizre'nin her köşesinde bu bayrak öyle dalgalanacaktır. Diyarbakır'ın Sur'unda, Cizre'nin her köşesinde bu bayrak dalgalanacak. O hainler, teröristler bilsinler ki o hainlere yardakçılık yapanlar bilsinler ki o kazdıkları çukurlara o teröristleri bu millet gömecektir. İnşallah bu ülkenin her köşesinde huzur ve güven olacaktır" diye konuştu.



Müezzinoğlu, 78 milyon ülke insanının Antalya'da olduğu gibi Türkiye'nin her köşesinde yarınlara umut ve güvenle bakacağını, muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o yolculuğu güçlü şekilde yapacağını vurguladı.



Sağlık alanındaki gelişmeler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Müezzinoğlu, şöyle konuştu:



"Bir hekim olarak 1990'lı yılların sonunda, 2000'li yılların başında televizyon ekranlarından şu haberi dinlediğimde açıkçası içim burkuluyor, yüreğim sızlıyordu. Almanya'dan Antalya'ya gelen Alman turist, Antalya'da trafik kazası geçirmiş, ülkesini aramış, Almanya'dan ambulans uçak gelmiş, vatandaşını almış, Almanya'ya götürmüş' diye haberleri hep beraber dinliyor muyduk? Evet. 'Vay anasına ya biz o günleri görmeyiz' dedirtiyorlar mıydı bize? Dedirtiyorlardı. Bu milletin evladı, o gün 'Muhtar bile olamazsın' denilen Recep Tayyip Erdoğan çıktı, dedi ki 'Almanya'da ne varsa Türkiye'de de olacaktır. Alman halkı, Fransız halkı neye layık görülüyorsa ben milletime onu layık görüyorum, daha iyisini benim milletim hak ediyor' dedi. Bugün ambulans helikopterlerimiz, ambulans uçaklarımız, ambulans botlarımız var. Bundan rahatsız olanlara da rahatsızlıklarının bedelini inşallah milletçe hep beraber ödetmeye hazır mıyız?"



"Bu ay yıldızlı bayrak dalgalanmaya devam edecek"


Ayyıldızlı bayrağın dalgalanması için hep birlikte şehit olmaya hazır olduklarını rahatlıkla söyleyebilen bir milletin evlatları olduğunu anlatan Müezzinoğlu, "Vatan bölünmeyecek vatanın her köşesinde bu ay yıldızlı bayrak dalgalanmaya devam edecek" dedi.



İktidar oldukları 2002'de Türkiye'de 115 bin vatandaşa bir ambulans düştüğüne değinen Müezzinoğlu, bugün şimdi 15 bin vatandaşa bir ambulans düştüğünü bildirdi.



Müezzinoğlu, 300 yataklı Kepez Devlet Hastanesinin üç ay sonra açılmaya hazır olacağını açıkladı. Sağlık turizminde ülkenin hak ettiği noktaya geleceğinin altını çizen Müezzinoğlu, Antalya'nın sağlık turizminde de öncü olabileceğini kaydetti.



Bakan Müezzinoğlu, konuşmasının ardından, ambulans şoförlerine anahtarları teslim etti. Törenle ambulanslar 23 ile gönderildi. Müezzinoğlu, ardından helikopterle Elmalı ilçesine hareket etti.

#ambulans anahtar teslim töreni
#Antalya
#Kepez
#Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu
#Mehmet Müezzinoğlu
#ambulans
8 years ago