|

Antidepresan öldürüyordu

Kullandığı ilaçlar yüzünden ateşler içinde hastaneye kaldırılan kadın ölümden döndü. Sandy Simonson isimli genç kadın bipolar bozukluk nedeniyle verilen antidepresan ilacın dozajının artırılmasıyla az kalsın ölüyordu. Tüm vücudu şişen kadının daha sonra yemek borusu şişerek nefes alamamaya başladı. Yoğun bakımda tedavi olan kadına farklı ilaçlar verildi.

Yeni Şafak
12:46 - 10/03/2017 Cuma
Güncelleme: 12:55 - 10/03/2017 Cuma
Diğer
Antidepresan kullanan genç kadın ölümden döndü.
Antidepresan kullanan genç kadın ölümden döndü.

35 yaşındaki Sandy Simonson, vücudundaki şişlikler ve döküntülerle hastaneye kaldırıldığında nefes almakta güçlük çekiyor, ateşler içinde yanıyordu. Acilen yoğun bakıma alınan kadına Stevens-Johnson sendromu teşhisi konuldu. Milyonda bir karşılaşılan hastalık, vücut kullanılan bir ilaca reaksiyon gösterince ortaya çıkıyor.



Bipolar bozukluğu sebebiyle antidepresan verilen Sandy, ilaca Ekim ayının sonunda düşük bir dozla başlamıştı. Herhangi bir problem olmayınca doktoru dozajı yükseltmişti. Ancak sadece üç hafta sonra soğuk algınlığına benzer semptomlar ve yüksek ateş baş gösterdi. Önce kolları ve bacakları şişti. Yüzü, kolları, parmakları, bütün vücudu şişmeye ve kaşınmaya başladı. Daha da kötüsü yemek borusu şişmeye başlayan kadın nefes alamıyordu.



Yoğun bakımda tedavi oldu


Daily Mail'in haberine göre; doktorlar hastalığa bipolar bozukluğu için yazılan ilaçların sebep olduğunu söyledi. Yoğun bakımdaki Sandy'e ağrısını hafifletmek için morfin verildi. Kaşıntıyı durdurmak için bütün vücuduna losyonlar sürüldü. Dört gün yoğun bakımda kaldıktan sonra başka bir hastaneye sevk edildi. Orada da dört gün kaldıktan sonra evine döndü ancak vücudundaki döküntülerin hala tamamen geçmediğini söylüyor.






#Bipolar bozukluk
#Sandy Simonson
7 yıl önce