|

Asiye her taşın altında

Kitap okumayı sevmeyen çocukları kitabın eğlenceli dünyasında buluşturan yeni bir seri çıkıyor. İlki raflarda yerini alan Asiye’nin yazarı Halenur Gürbüz, çocuklara okumayı sevdirmek için böyle bir seriyle yola çıktıklarını söylüyor.

Yeni Şafak ve
12:47 - 12/08/2015 Çarşamba
Güncelleme: 09:53 - 22/09/2015 Salı
Yeni Şafak

Okuma alışkanlığını geliştirmek için yazılan eğlenceli kitaplar son yıllarda büyük ilgi görüyor. Sıcak, hareketli hatta komik bir hikaye ve büyük resimlerin, rengarenk illüstrasyonların bir araya gelmesiyle oluşan yeni moda kitapların en büyük iddiası, okumayı sevmeyen çocuklarda bile okuma isteği uyandırması.



MİZAHİ BİR DİLLE YAZILMIŞ


Halenur Gürbüz'ün yeni kitabı “Asiye” ise farklı bir iddia taşıyor: Eğlenceli olmanın ötesinde yetişkinlerin dahi lezzet alabileceği “mizahi” bir tat sunmak. Yani hem eğlenceli hem de güldüren bir kitap yazan Gürbüz, çocuklara okumayı sevdirmek için böyle bir seriyle yola çıktıklarını söylüyor.



“Kovun beni okuldan!” alt başlığıyla raflarda yerini alan Asiye 1, serinin ilk kitabı. Asiye serisinde olaylar yatılı okulda geçiyor. “Sevgi Pıtırcığı İlköğretim Okulu”nda yatılı okuyan Asiye, yatılı okumaktan hoşlanmadığı gibi, aslında okumaktan hoşlanmıyor. Bu sebeple de kendini okuldan kovdurmak için elinden geleni yapıyor. Okulun bezgin müdürü Fikri Tutuk, disiplinli yurt müdiresi Selma hoca, aksi biyoloji öğretmeni... Sabah erkenden başlanan etüt saatleri ve yeterince patates kızartması sunulmayan yemekler de cabası! Kurallardan ve sorumluluklardan nefret eden Asiye akla hayale gelmez şakalarla Selma hocaya varıncaya kadar herkesi korkutup eğlense de, bu okuldan kurtulma isteğini yenemiyor. Okuldaki her taşın altından çıkan Asiye, tüm bu yasadışı eylemlerini yaparken babaannesi merhum Deli Asiye'den akıl alıyor. Sürekli Asiye'nin rüyasına giren ve ona yeni fikirler veren Deli Asiye, kitap boyunca küçük Asiye'nin yakasını bırakmıyor. Asiye'nin başta sadece deli dolu bir haşarılık eğilimi gibi duran yaramazlıklarının altındansa hüzünlü bir özlem çıkıyor.


Ailesinin kendisini okula bırakmakla başlarından attıklarını düşünen Asiye, sonunda kendini okuldan kovdurmayı ve eve dönmeyi başarıyor. Fakat olaylar hiç de beklediği gibi gelişmiyor... Asiye, çocukların ellerinden bırakamayacakları, eğlenceli, komik, hüzünlü, heyecanlı bir yatılı okul hikayesi. Yayıncının büyüklere de bir tavsiyesi var: Gizli gizli Asiye okuduğunuzu çocuklardan saklamaya çalışmayın, bunu yapanlar genelde açığa çıkıyor!



Taze kitap yapımı Asiye, Profil Çocuk Yayınları tarafından geçtiğimiz ay yayınlandı.



Kitabın künyesi:


Asiye 1


Halenur Gürbüz


Profil Çocuk


2015


144 sayfa


#Halenur Gürbüz
#Asiye 1
#kitap
#Profil Çocuk
9 yıl önce