|

Alanya'da balon balığı yiyen adam yoğun bakıma alındı

Antalya'nın Alanya ilçesinde denizden avladığı balon balığını yiyen Ali Yüzen, zehirlenince yoğun bakım servisine kaldırıldı. Zehirli ve avcı balık türlerinden olan balon balığının avlanması da yenmesi de yasak. Çok güçlü zehir barındıran balon balığının zehiri ilaç sanayilerinde bile kullanılıyor.

Yeni Şafak
13:43 - 21/11/2018 Çarşamba
IHA
Balon balığı
Balon balığı

Mahmutlar Mahallesi'nde yaşayan 58 yaşındaki Ali Yüzen, denizden avladığı balon balığını evine götürerek yedi. Gece saatlerinde fenalaşan Yüzen'in yakınları durumu sağlık ekiplerine bildirdi.

Yediği balıktan zehirlendi

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaptıkları ilk müdahalenin ardından Yüzen’i ambulansla Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü.

Yediği balıktan zehirlendiği tespit edilen ve kalbi durduktan sonra doktorlar tarafından tekrar çalıştırılan Yüzen, yoğun bakım servisine alındı.


Başka balıkları yaşatmıyor


Zehirli ve avcı balık türlerinden balon balığının avlanması da yenmesi de yasak. Hint Okyanusu kökenli olan bu balık Süveyş Kanalı aracılığıyla Akdeniz'e geliyor. Son yıllarda bu zehirli balık, Akdeniz'in yanı sıra Ege Denizi'ne kadar ulaştı.

  • Balon balığı zehirli ve avcı bir balık olması nedeniyle bulunduğu yerde başka balıkların yaşamasına izin vermiyor, diğer balıkların yumartalarını da tüketiyor. Balon balığını yiyen başka bir canlı türü de yok. Bu nedenle de balıkçılar için büyük sorun yaratıyor, bu balığın bulunduğu yerde deniz neredeyse balık yönünden fakirleşip kuruyor.

Balon balığının yaşadığı bölgelerde kefal, çipura, levrek gibi balıklar bulunmuyor. Oltayla avlananlar bu balığı yakalayabiliyor ama öldürücü etkide zehirli olduğu için kesinlikle tüketilmemesi gerekiyor.


#Yoğun Bakım
#Balık
#Av
#Balon balığı
5 yıl önce