|

Azıcık havamız değişsin

İstanbul’un en büyük eğlencelerinden biri olan yazlık sinemalar, yerini AVM teraslarına, avlularına, parklarına bıraktı. İstanbul’un izleyicisi bol yazlık sinemalarını ve programlarını sizler için derledik.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/07/2018 Pazar
Güncelleme: 04:13 - 15/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
İstanbul’un izleyicisi bol yazlık sinemalarını ve programlarını sizler için derledik.
İstanbul’un izleyicisi bol yazlık sinemalarını ve programlarını sizler için derledik.

Gıcırtılı tahta beyaz sandalyeler, haftada bir değişen filmler, yağız delikanlılar, hanımlar, tüm mahalleli, afişleri aydınlatan floresan ışıkları, sarılmış gazete kağıdının içindeki çekirdekler, leblebiler ve tabi ki gazoz... Eski İstanbul’un en büyük eğlencelerinden biri olan yazlık sinemalar şimdi yerini AVM teraslarında, avlularında, parklarında pofuduk minderlere veya şezlonglarına uzanarak izlenilen filmlere bıraktı. Aynı etkiyi hissettirir mi bilemeyiz ama bu hafta sizler için İstanbul’un çeşitli semtlerinde düzenlenen yazlık sinemaları ve programlarını derledik.

ÜÇÜNCÜ GÖSTERİMLER

Yemyeşil doğasını açık havada konforla buluşturan UNIQ İstanbul’un “Başka Sinema” işbirliğiyle gerçekleştirdiği Açıkhava Film Festivali, sinemaseverlerin akınına uğruyor. Dördüncüsü düzenlenen festivalin birbirinden özel filmlerden oluşan seçkisi ikinci ve üçüncü gösterimlere başladı. Bu ay Akademi Ödüllü dahi yönetmen Martin McDonagh’ın unutulmaz filmi Three Billboards Outside Ebbing Missouri ile başlayan festivalin programı şöyle: Bu akşam You Were Never Really Here, 17 Temmuz The Death of Stalin, 22 Temmuz Isle of Dogs, 24 Temmuz Salı Sofra Sırları, 29 Temmuz Pazar Djam, 31 Temmuz Salı Suburbicon.


BOSTAN’A
SİNEMAYA GEL

Kuzguncuklar Derneği, birlikte gülelim, film hüzünlü ise birlikte burnumuzu çekelim, kahramanımız düşmanına çaktı mı hep birlikte ayağa fırlayıp, “Hay çok yaşa” diyelim diye Kuzguncuk’ta İlya’nın Bostan’ında konu komşuyu eski günlerdeki gibi bir araya getiriyor. Minderini, taburesini, çoluğunu çocuğunu, komşunu da alıp gelen kocaman perdede nefis filmler izliyor. Gösterimler her Salı ve Cuma saat 21.30’da. Film programını derneğin Facebook sayfasında bulabilirsiniz.


YAZ ŞENLİĞİ BAŞLADI

Kuruluşundan itibaren tematik programlar, toplu gösterimler, özel seçkiler düzenlemek suretiyle bir repertuar sineması kimliği kazanmış Beyoğlu Sineması, Yaz Şenliği gösterimlerini geri getiriyor. Tamamı önemli film festivallerinde ödüller kazanmış yapımlardan oluşan bir seçki 18 Temmuz’a kadar seyirci ile buluşacak. Yaz Şenliği programında gösterilecek filmlerden bazıları şöyle: Saul’un Oğlu, Leviathan, Manifesto, Kaptan Fantastik, Genç Karl Marx Turist, Paterson, Umudun Öteki Yüzü, Mutlu Son, Sevgisiz. Galası yapılacak filmler ise şöyle: Mektoub, Dovlatov, Eva, Three Peaks.


Sandalyeni getir filmini izle

Akmerkez Üçgen Teras’ın yemyeşil ortamıyla, açık hava sinema keyfi bir araya geliyor. 8 Ağustos’a kadar sinemaseverler Akmerkez Üçgen Teras’ta gerçekleşecek açık hava sinema günlerinde buluşuyor. Üçgen Teras’ın film programı ise şöyle: 18 Temmuz Star Wars: Son Jedi,

25 Temmuz Coco, 1 Ağustos Black Panther, 8 Ağustos Paramparça. TV+ ile Açık Havada Başka Sinema 12 Eylül’e kadar her Çarşamba bomontiada Avlu’da dünya sinemasından örnekleri izleyicilerin karşısına çıkarıyor. Burada sınırlı sayıda şezlong bulunduğu için erken gitmekte fayda var. Mesela 19.00 gibi. Filmler 21.00’da başlıyor. İşin güzel tarafı katılımcılar kendi sandalyelerini getirebiliyor.

#Sinema
6 yıl önce