|

Babasından en anlamlı hediyeyi aldı

Tokat'ın Turhal içesinde yaşayan genç kız, babasından nakledilen böbrekle sağlığına kavuştu.

Yeni Şafak
10:46 - 21/09/2015 Pazartesi
Güncelleme: 11:24 - 21/09/2015 Pazartesi
AA

Halsizlik şikayetiyle 2 ay kadar önce ailesi tarafından Turhal Devlet Hastanesine götürülen 16 yaşındaki Zeynep Ayan'a "böbrek yetmezliği" teşhisi konuldu. Tedavi için Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gelen Zeynep'in diyalize girmesi ve böbrek nakli yapılması gerektiği belirtildi. Aynı zamanda epilepsi hastası olan Zeynep Ayan bir süre diyalize girdi.



İşçi emeklisi baba Duran Ayan (42), kızının sağlığına kavuşabilmesi adına böbreğini vermek için gönüllü oldu. Yapılan testlerde Duran Ayan'ın kızına böbreğini vermesine engel bulunmadığı belirlendi.



İşlemlerin ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan ameliyatla baba Duran Ayan'dan alınan böbrek, kızı Zeynep'e nakledildi. Naklin ardından Zeynep Ayan sağlığına kavuştu.



Baba Ayan, , iki kızı olduğunu, onların sağlıklı, mutlu bir yaşam sürmesi için elinden geleni yaptığını söyledi.



Götürdükleri hastanede kızına böbrek yetmezliği teşhisi konulduğunu, sağlığına kavuşması için böbrek nakli gerektiğini öğrendiklerinde gönüllü olduğunu dile getiren Ayan, "Kızımın, 2,5 yaşındayken epilepsi hastası olduğu belirlenmişti. Sürekli kontrol altında tutuyorduk. Birden halsizleşmesi üzerine hastaneye gittiğimizde böbrek yetmezliği teşhisi konuldu" dedi.



Böyle bir rahatsızlığın ortaya çıkmasının kendilerini çok üzdüğünü vurgulayan Ayan, kızının sağlığının her geçen gün kötüye gitmesine dayanamadığını belirtti.



Hem kendisinin hem de annesinin böbrek nakli için gönüllü olduklarını anlatan Ayan, "Tetkikler sonucu dokular uyuşunca nakil işlemi için hastaneye yattık. Nakil yapıldıktan sonra böbreğin çalıştığını öğrenince çok mutlu oldum. Kızımın tekrar sağlığına kavuşması, yaşadığım bütün ağrıları bana unutturdu" diye konuştu.



Nakille hayata bağlanan Zeynep Ayan ise ameliyatın Kurban Bayramı öncesinde gerçekleştirildiğini dile getirerek, "Babam bana en güzel, en anlamlı bayram hediyesini verdi" ifadesini kullandı



#Turhal Devlet Hastanesi
#böbrek
#Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi
9 yıl önce
default-profile-img