|

Bağdat'ta kolera paniği

Irak'ın başkenti Bağdat'ın Ebu Gureyb ilçesinde kolera şüphesiyle hastaneye kaldırılan 4 kadının hayatını kaybettiği ve ülke genelinde 48 kolera hastasının tespit edildiği belirtildi.

Yeni Şafak
15:54 - 19/09/2015 Cumartesi
Güncelleme: 15:59 - 19/09/2015 Cumartesi
AA

Irak Sağlık Bakanlığı sözcüsü Rifak el-Araci, yaptığı açıklamada, Bağdat'ın Ebu Gureyb ilçesinde kolera şüphesiyle hastaneye kaldırılan 4 kadının yaşamını yitirdiğini söyledi.



Hayatını kaybeden söz konusu kadınların ölüm nedenini öğrenmek üzere Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan gerekli tetkiklerin sonuçlarının yarın açıklanacağını belirten Araci, "Büyük ihtimalle ölüm sebebi kolera olabilir" dedi.



Ülkenin güneyindeki Necef ve Deyvaniye kentlerinde 12 kişi ve Ebu Gureyb ilçesinde de 36 kişi olmak üzere 48 kolera vakasının tespit edildiğini aktaran Araci, Ebu Gureyb'de halkın, nehir ve kuyu sularını tüketmesi nedeniyle orada kolera vakalarının daha çok görüldüğünü ifade etti.



Bağdat Valisi Ali el-Temimi ise dün yaptığı yazılı açıklamasında, Ebu Gureyb ilçesinde dört kadının koleradan hayatını kaybettiğini ifade ederek, kolera salgının yayıldığı bölge halkına temiz su temin etmek için Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ile organizasyon çağrısı yapmıştı.



#kolera
#bağdat
#Bağdat'ta kolera paniği
9 yıl önce