|

Bebek gibi bir cilt için muz maskesi

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, bebek gibi bir cilde sahip olmak için muz maskesi önerisinde bulundu.

Yeni Şafak
12:16 - 15/08/2017 Salı
Güncelleme: 12:30 - 15/08/2017 Salı
IHA
Özellikle muzun içeriğinde bulunan B vitamini yaşlanmaya karşı etkili oluyor ve yine muzdaki potasyum kuru cildi nemlendiriyor.
Özellikle muzun içeriğinde bulunan B vitamini yaşlanmaya karşı etkili oluyor ve yine muzdaki potasyum kuru cildi nemlendiriyor.

Aynaya baktığınızda ışıl ışıl bir cilt görmek istiyorsanız, öncelikle ona değer vermelisiniz. Su içmek her mevsim cilt sağlığı açısından önemlidir. Nemsizlik cildin düşmanıdır ve cildi kurutur. Cildinizin mevsim değişimlerine karşı dirençli olması için mutlaka su tüketmelisiniz.

Bebek gibi bir cilde sahip olmak için önerilerde bulunan Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, "Yorgunlukta, uyku geldiğinde ya da gözler kaşındığında onları ovuşturmak herkesin yaptığı bir harekettir. Gözlerinizin etrafındaki deri çok ince olduğundan ileri geri ovmak, çizgilerin oluşmasına sebep olur. Olduğunuzdan yaşlı görünmek istemiyorsanız bu alışkanlığı hayatınızdan çıkarmalısınız" dedi.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, "Muz cilt güzelliği için muhteşem bir besindir. Muzun içerisindeki bazı vitamin ve mineraller cildi güzelleştirir ve parlaklık verir. Özellikle muzun içeriğinde bulunan B vitamini yaşlanmaya karşı etkilidir ve yine muzdaki potasyum kuru cildi nemlendirir. Ezilmiş muzu krema ile karıştırın ve yüzünüze bu karışımı sürün. 30 dakika bekletin. Bu maske yüzünüzü nemlendirecek, besleyecek ve yumuşatacaktır” diye konuştu.


#Muz maskesi
#Cilt bakımı
#Bebek cildi
#Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek
7 yıl önce