|

Beş böbrekli adam

Kendi böbrekleri işlevini yitirince önce annesi ardından babasından organ alan ancak yeniden rahatsızlanan Kenan Kılıç'a bu kez eşinin böbreği karın boşluğuna nakledildi. Beş böbreğiyle yaşayan Kenan Kılıç'ın hayatı hastalığı yüzünden hastanelerde geçti.

Yeni Şafak
10:01 - 21/10/2018 Pazar
Güncelleme: 10:24 - 21/10/2018 Pazar
AA
Organ nakliyle hayata tutunan Kenan Kılıç, beşinci böbreğini karnında taşıyor.
Organ nakliyle hayata tutunan Kenan Kılıç, beşinci böbreğini karnında taşıyor.

Afyon'un Bolvadin ilçesi Derekarabağ köyünde yaşayan Kenan Kılıç'a 9 yaşındayken Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Doktorların böbrek nakli olması gerektiğini belirtmesi üzerine Kılıç'ın annesi Ayşe Dudu Kılıç, gönüllü oldu. Burada gerçekleştirilen nakille sağlığına kavuşan Kılıç'ın mutluluğu 7 yıl sürdü.

Annesinden aldığı böbreğin işlevini kaybetmesi üzerine Kılıç bir süre ilaç tedavisi gördü, ayrıca ikinci nakil için de araştırmaya başladı. Kılıç, ikinci böbreğini de babası Hüseyin Kılıç'tan alarak 12 yıl sağlıklı bir hayat sürdü. Hastalık ve ilaçların etkisiyle vücudu yorgun düşen Kılıç'ın bu böbreği de 1 yıl önce iflas etti.


Şifayı eşinde buldu

Rahatsızlığı nedeniyle hayatı hastanelerde geçen Kılıç, üçüncü kez organ nakli olmak için eşi Hazar Kılıç'a danıştı. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesine başvuran Kılıç'a bir yıldır beklediği mutlu haber hayat arkadaşından geldi.

Tahlil sonuçlarının olumlu çıkması üzerine eşinin böbreği, PAÜ'de yapılan başarılı ameliyatla Kılıç'ın karın içerisinde oluşturulan boşluğuna nakledildi.


#böbrek
#diyaliz
#böbrek nakli
#organ nakli
5 yıl önce