|

Bir kitapla devri alem

Evliya Çelebi’yi Osmanlı topraklarının dışına çıkaran neydi? Ferdinand Macellan, Büyük Okyanus’u neden araştırdı? Peki Kristof Kolomb Hindistan’da ne arıyordu da kendini Amerika kıtasında buldu, yeni bir kıta keşfettiğinden habersiz..?

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:35 - 8/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Oldukça büyük ebatta çocukların rahatça okuyabileceği şekilde hazırlanmış kitapta birbirinden ilginç hap bilgiler eğlenceli illüstrasyonlar ile birlikte veriliyor.
Oldukça büyük ebatta çocukların rahatça okuyabileceği şekilde hazırlanmış kitapta birbirinden ilginç hap bilgiler eğlenceli illüstrasyonlar ile birlikte veriliyor.

Yolda olmak, gezmek, keşfetmek hep bulmak için mi yoksa arama halinin devam etmesi mi bizi uzak diyarlara çeken? Daha fazla görmeye, araştırmaya, incelemeye, risk almaya, her türlü zorluğa göğüs germeye iten şey neyse, onları yaşarken ne hissediyorsak belki de tüm çaba, o duygu içindir. Yeni bir şey keşfeden çocuğun saf heyecanını 70 yaşında da hissedebilmenin özgürlüğü belki de… O heyecana sahip iki gezgin/yazar Zeynep Sevde ve Kerimcan Akduman madem geziyoruz neden anlatmayalım diye düşünmüşler ve Büşra Çakmak’ın da çizimleriyle “Dünyanın Öbür Ucunda Ne Var?” ortaya çıkmış.

Kerimcan Akduman, çocukluğunda 80 Günde Devri Alem’i okuyup çocukluk hayali olan 360 isimli seyahatiyle dünyayı dolaşmış bir isim. Son olarak Jules Verne’nin Dünyanın Ucundaki Fener kitabının kapağındaki fenere ulaşmasıyla çocukken kendine verdiği sözü tutmuş. Zeynep Sevde ise yazdığı çocuk kitaplarıyla tanınıyor ama o da yazmak dışında 8 yaşında okuduğu Narnia Günlükleri’nden etkilenerek gezmeye ve keşfetmeye devam ediyor. Çocukken Taş Devri izleyip çizer olmaya karar veren Büşra Çakmak ise resimleriyle Akduman ve Sevde’nin hayallerine hayat vermiş.

MASALCILARIN
MEYDANINDAN AMAZON’A

Oldukça büyük ebatta çocukların rahatça okuyabileceği şekilde hazırlanmış kitapta birbirinden ilginç hap bilgiler eğlenceli illüstrasyonlar ile birlikte veriliyor. Kitabın arka bölümünde yer alan dev dünya haritası ise kitaptaki çizimler ile çocukların merakını çekecek nitelikte.

Peki kitapta neler var? Kitap, klasik bir gezi kitabı ya da ülkeler hakkında bilgi veren bir eser değil. Dünyanın çeşitli ülkelerindeki en ilginç yerler bulunmuş ve daha önce birçoğumuzun duymadıkları özellikleri kısa kısa bilgilerle sade bir dille verilmiş. Kitap, Afrika kıtasında bulunan Fas’taki Masalcıların Meydanı olarak tabir edilen Cema el Fna’dan başlayıp Antartika’da Dünyanın Sonundaki Postane Port Lockroy’a, Güney Amerika’daki muhteşem Amazon Ormanları’ndan Avrupa’daki hiç öcü olmayan ülke İzlanda’ya dünyanın dört bir yanında sizleri eğlenceli bir geziye çıkmaya davet ediyor. Büyüklerin bile pek çok şey öğreneceği kitapta deniz insanları Bajaular’ı, Mozambik’teki Makonde Kabilesi’ni, dünyanın en büyük somon balıklarının nerede olduğunu, üzerinde teknelerin gidebildiği dünyanın en yüksek gölünü keşfedebilirsiniz.8-80 yaş arası kitleye hitap eden “Dünyanın Öbür Ucunda Ne Var?”, çocuklarla birlikte büyüklerin de sıkılmadan okuyabileceği bir kitap.

#Dünyanın öbür ucunda ne var
#kitap eki
#kitap
6 yıl önce