|

'Bomba gibi patladı'

Erzurum'da restoran işletmecisi Şeminur Erzurum, yemek pişirdiği düdüklü tencerede sıkışan havanın, kapağın açılması sırasında basınçla dışarı çıkması sebebiyle elleri ve yüzü yandı. Şeminur Erzurum, kapağı açma konusunda acele ettiğini söyleyerek uyarıda bulundu.

Yeni Şafak
12:26 - 27/10/2017 Cuma
Güncelleme: 12:48 - 27/10/2017 Cuma
AA
Sabırsızlığı yüzünden patlayan düdüklü hastanelik etti.
Sabırsızlığı yüzünden patlayan düdüklü hastanelik etti.

Erzurum Palandöken ilçesinde restoran işleten 2 çocuk annesi Şeminur Erzurum, 3 gün önce patates pişirdiği düdüklü tencereyi suya tutup havasının boşalmasını bekledi.

İçerdeki havanın tamamen boşaldığını düşünen Erzurum, ardından tencerenin kapağını açtı. Tenceredeki tamamen boşalmayan havanın basınçla dışarı çıkması sonucu Erzurum'un yüzünün büyük bölümünde ikinci, vücudunun bir kısmında da birinci derece yanıklar oluştu.


'Tenceredeki yemeğin piştiğini zannetti'

Halen tedavisi süren Şeminur Erzurum, sabah iş yerine gittikten sonra patates haşlamak için düdüklü tencere kullandığını anlattı. Erzurum, "Tencerede yemeğin piştiğini zannedince düdüklüyü ateşin üzerinden alıp suya tuttum. Düdüklünün içindeki havanın da tamamen boşaldığını sandım. Tencereyi açarken biraz zorlandığım için önce açamadım, sonra açmaya çalıştığımda tencere bomba gibi patladı. Fırlayan kapağı elimle ittim, eğer itmeseydim çok daha ciddi şekilde yanacaktım." diye konuştu.

  • "Düdüklü tencere kullanırken herkesin çok dikkatli olmasını istiyorum, düdüklü tencereler ciddi bir bomba. Yemek piştikten sonra tamamen tencerenin soğumasını beklemek gerekiyor."

"Düdüklü tencerenin kapağını açarken biraz aceleci ve sabırsız davrandım. Hemen yemek pişireyim diye bu hatayı yaptım, olan bana oldu. Düdüklü tencere kullanımı konusunda bilinçsiz davranıyoruz, üretimini yapanların da tencerenin havasının tamamen boşaldığını gösteren bir sistem geliştirmesi gerekir." dedi.



#Düdüklü tencere
#ERzurum
#Palandöken
6 yıl önce