|

Çantada ne olacak

Depremlerden sonra “deprem çantası”na yönelen vatandaşlar koronavirüsten sonra temizlik maddelerine ilgi duyuyor. Uzmanlara göre çanta hazırlanırsa içine dezenfektan, kolonya, ateş ölçer, ateş düşürücü antiviral ilaçlar, su-sabun, havlu, maske, varsa düzenli kullanılan ilaçlar, temiz kıyafet ve eldiven konulabilir.

Aybike Eroğlu
04:00 - 16/03/2020 Pazartesi
Güncelleme: 01:36 - 16/03/2020 Pazartesi
Yeni Şafak
Prof. Dr. Başar Cander
Prof. Dr. Başar Cander

Türkiye koronavirüsle mücadele ederken, olası bir karantina durumunda, vatandaşların kullanımı için salgınlarla mücadele çantası gündeme geldi. Doğal afetlere yönelik alınan tedbirler kapsamında bu tip çantaların hazırlandığını hatırlatan Acil Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, “Acil bir durum gerçekleşirse veya bir yerde mahsur kalınırsa bu gibi durumlarda elimizde dezenfekte için bazı malzemelerin olması çok önemli” dedi.

FARKINDALIĞI ARTTIRIR
  • Cander, “Salgınlarla mücadele çantası, bu konuda farkındalığı az olan insanların hızlı adapte olmasını sağlar. Dezenfektan ürünlerinin kullanımını kolaylaştırır ve yaygınlaştırır” dedi. Çantada dezenfektan, kolonya, ateşölçer, ateşdüşürücü antiviral ilaçlar, su-sabun, kişisel bakım eşyaları, havlu, maske, varsa düzenli kullanılan ilaçlar, temiz kıyafet ve eldivenin bulunması büyük önem taşıyor. Korunma tedbirleri kapsamında bu ürünlerin çantada yer alması, bittikçe de yenilenmesi gerekiyor.
#Koronavirüs
#Başar Cander
#Salgın
#Çanta
4 yıl önce