|

Çocuklara hastanede sürpriz

Yaşıtları yaz tatilinde koşup oynarken, onlar hastalıkları sebebiyle tatil zamanlarını hastanede geçirmek zorunda olan minikler. Tedavileri süresince karşı karşıya kaldıkları zorlukların yanı sıra, hastane odasında yaşadıkları psikolojik sıkıntılar, minik bedenlerini zaman zaman daha da güçsüz düşürebiliyor. O miniklerin yüzlerini güldürmek ve yaşadıkları zorlu süreci kısa bir süreliğine de olsa unutturmak için hazırlanan sürpriz, tam da amacına hizmet ederek onların yüzündeki tebessümün nedeni oldu.

Yeni Şafak
13:41 - 14/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 10:43 - 14/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavileri sürdürülen çocuk hastalar, hastane bağışçılarının bağışları ile alınan hediyelerle sevindiler. Ramazan Bayram'ı nedeniyle destekçilerin bağışları ile alınan hediyeler hastanede tedavileri sürdürülen çocuklara dağıtıldı.



Çocukların yaş ve cinsiyetlerine göre özenle hazırlanan hediyeler, Başhekim Prof. Dr. İbrahim İkizceli, Hastane Müdürü Şakir Aybirdi, doktorlar ve diğer sağlık çalışanları tarafından dağıtıldı.



Büyük bir sevinç yaşayan çocuklar ve aileleri, hediyeler karşında mutluluklarını doktorlarına teşekkür ederek belirttiler.



Doktorlar ve bağışçılara dua eden hasta yakınları; “Evlatlarımızın şifa bulması için buradayız, tedavi süreçleri bazen çok uzayabiliyor, bu da hem evlatlarımız hem de bizim için çok yıpratıcı oluyor. Allah doktorlarımızdan razı olsun ki, hem tedaviler konusunda hem güler yüzleri ile moral vermek konusunda bizleri hiç yalnız bırakmıyorlar. Şimdiye kadar hastaneye gelip de hiç hediye aldığımız olmamıştı, inanın çocuklarımız kadar bizler de mutlu olduk, verenler de vesile olanlar da bizim gibi mutlu olsunlar.”



Hastalarla tek tek ilgilenen Başhekim Prof Dr. İbrahim İkizceli ise; “Bağışçılarımız olmasaydı biz bu sürprizi miniklerimize yapamazdık. Moral tedavinin en büyük yardımcısı, onların yüzündeki bu gülümsemeyi sağlayan tüm bağışçılarımıza teşekkür etmek istiyorum. Sağlık maalesef sonsuz değil, her an herkesin başına her şey gelebilir, bu nedenle bilim yuvası hastanelere yapılacak bağışlar son derece önemli. Hem hastalarımıza verilecek sağlık hizmetleri hem de bilimin gelişmesine katkıda bulunmak adına desteklerini esirgemeyen tüm bağışçılarımıza müteşekkiriz.”



#İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
#Çocuklar
#Prof. Dr. İbrahim İkizceli
8 yıl önce