|

Çocuklarda kafa travmalarına dikkat

Çocukluk çağındaki kafa travmalarının geçiştirilmesinin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirten uzmanlar, düşmeye bağlı kafa çarpmalarında, aileleri mutlaka bir sağlık kuruluşuna gitmeleri konusunda uyarıyor.

Yeni Şafak
14:14 - 14/07/2017 Cuma
Güncelleme: 14:31 - 19/07/2017 Çarşamba
IHA
Çocuklar düştüğü zaman hiçbir şeyi olmasa bile mutlaka bir uzman kontrolünden geçirilmeli.
Çocuklar düştüğü zaman hiçbir şeyi olmasa bile mutlaka bir uzman kontrolünden geçirilmeli.
Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özkan Durmaz, çocukluk çağlarındaki kafa travmalarının geçiştirilmesinin ciddi sorunlara yol açabileceğini söyledi.

Op. Dr. Özkan Durmaz, yaz aylarında çocukluk yaşlarında düşme ve buna bağlı kafa travmalarının çok yaşandığını, ancak ailelerin çoğu zaman düşmeleri basite aldıklarını ifade etti. Ebeveynlerin, düşme durumunda kanama gibi bir bulgu olmaksızın, çoğu zaman hastaneye bile gelmediklerini belirten Op. Dr. Özkan Durmaz, düşmeye bağlı kafa çarpmalarında, aileleri mutlaka ikinci basamak bir sağlık kuruluşunda bir uzmana görünmeleri konusunda uyardı.

Op. Dr. Özkan Durmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

“Çocuklar düştüğü zaman hiçbir şeyi olmasa bile mutlaka bir uzman kontrolünden geçirilmesi, basitçe geçiştirilmemesi gerekir. O yüzden özellikle çocukluk çağındaki yaşanan travmalardan sonra çocukların mutlaka ilgili uzmana gösterilmesini öneriyoruz, ki oluşacak daha ciddi problemler gözden kaçmasın”
#Travma
#Kafa travmaları
#Çocuklarda kafa travması
#Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özkan Durmaz
7 yıl önce