|

Çörek otunun faydaları nelerdir?

Çörek otu farklı şekillerde kullanılabilir. Çörek otunun sağlığa olan faydaları sebebiyle çörek otu yağı, tohumu ve kapsülünün kullanımı artmıştır. Birçok kanser türüne iyi gelmesi, baş ağrılarını geçirmesi, iktidarsızlığa iyi gelmesi gibi birçok şikayetleri gidericidir. Peki çörek otunun faydaları nelerdir? İşte detaylar...

Yeni Şafak
15:19 - 1/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 15:44 - 1/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Çörek otu kilo vermeye yardım eder.
Çörek otu kilo vermeye yardım eder.

Kendisi küçük faydası büyük olan çörek otunun sağlığa faydası çok. Mikrop, virüs ve mantarlara karşı öldürücü etkiye sahip olan çörek otu, ifraz boşaltıcı ve solunum borusunu genişletiyor. Ayrıca çörek otu, kan şekerini de düşürür. Damar hastalıklarını önler ve hazmı kolaylaştırır.

Araştırma sonucuna göre, çörek otu zayıflama etkisi olan bitkiler arasında en etkili olanlardan bir bitki. Zayıflamak için genellikle çörek otu yağı kullanılır. Çörek otu kan şekeri seviyeleri, kolesterol, bağırsakta oluşan glikoz emilimi gibi etmenleri düzenleyerek kilo vermeye yardım eder.


Çörek otunun faydaları nelerdir?

1) Bağışıklık sistemini güçlendirir. Hastalıklara karşı koruma sağlar.

2) İyi bir kalsiyum, demir, sodyum ve potasyum kaynağıdır. Doymamış ve esansiyel yağ asitleri açısından zengindir. Folik asit içerir.

3) Birçok kanser türüne karşı koruma sağlar. Hırvat bilim adamlarının yaptığı bir çalışmaya göre, içeriğindeki iki fitokimyasal madde sayesinde tümör hücrelerinde % 52’ye varan bir düşüş elde edilebilir. Mesane kanseri, meme kanseri, mide kanseri, kemik kanseri ve rahim ağzı kanseri gibi kanser türlerine karşı korur.

4) Çörek otunun, müzmin hastalıklarda da şaşırtıcı iyileşmeler sağladığı belirtiliyor. Çocuklarda özellikle sinir ve deri hastalıklarına, astım ile alerjiye iyi gelir.

5) Çörek otu ürünleri, hamilelik devresindeki şikayetleri azaltır. Yan etkisi olmayıp, bu devredeki kadınlara ve bebeklerini anne sütüyle besleyenler için süt kalitesinin bebeğe daha yarayışlı olmasını sağlar. Hazım zorluğu ve mide şişkinliklerinde çörek otu da eskiden beri bilinir.

6) Kan şekerini düşürür, şeker hastalığı yani diyabete iyi gelir.

7) Bağışıklık sistemini güçlendirmesi, vücuda zindelik vermesi ile birçok hastalığı önleyici etkiye sahip olması çörek otunun faydaları arasındadır.

8) Rahat nefes almaya yardım eder. Solunum yolu hastalıklarına fayda sağlar ve bronşları açar.

9) Kemiklere çok iyi gelir. Eklem ağrısı, eklemlerde şişme ve romatoid artrit gibi kemik rahatsızlıklarına yarar sağlar.

10) Kolesterolü dengelemesi sebebiyle kalp hastalıklarına karşı da koruma sağlar.

11) Yüksek tansiyona karşı, kalp damar hastalıkları tedavisinde de yağı ve tohumları kullanılır.

12) Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre AIDS’e karşı etkili olduğu da ortaya çıkarılmıştır.

#Çörek Otu
#Çörek Otu Yağı
#Sağlık
6 yıl önce