Demircan: Sağlık çalışanlarını daha iyi anlıyorum

Yeni Şafak
11:25, 13/03/2018, SalıG: Güncelleme: 11:42, 13/03/2018, Salı
AA
Demircan: Sağlık çalışanlarını daha iyi anlıyorum
"Bakan olduktan sonra sağlık çalışanlarını daha iyi anlıyorum."

Bakan olduktan sonra sağlık çalışanlarını daha iyi anladığını belirten Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Hekimlikten sonra siyaset, aynı zamanda yöneticilik ve bakanlık görevi içerisinde bütün sağlık çalışanlarını işin her tarafında bulunmuş birisi olarak daha iyi anlıyorum" dedi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, 14 Mart Tıp Bayramı denilince kendisi bir "aidiyetlik duygusu içinde bulduğunu" belirterek, "Hekimlikten sonra siyaset, aynı zamanda yöneticilik ve bakanlık görevi içerisinde bütün sağlık çalışanlarını işin her tarafında bulunmuş birisi olarak daha iyi anlıyorum" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Demircan, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.

Tıp Bayramı etkinliklerinin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenleneceğine işaret eden Demircan, "Yurt dışında ve yurt içinde tıp alanında uzun süre hizmet etmiş kişileri anmak ve halen hizmet verenleri de takdir etmek istiyoruz. Törensel bir havadan daha çok tıbba hizmet vermiş kişilerin o gününün kutlandığı bir gün olacak" ifadesini kullandı.

Bakan Demircan, sağlık hizmetinin çok yoğun bir hizmet alanı olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"14 Mart denilince orada bir aidiyetlik duygusu içinde kendimi buluyorum. Hekimlikten sonra siyaset, aynı zamanda yöneticilik ve bakanlık görevi içerisinde bütün sağlık çalışanlarını işin her tarafında bulunmuş birisi olarak daha iyi anlıyorum. Sağlık hizmeti veren insanlar gerçekten çok önemli bir işi yapıyorlar. Hayat hakkı en temel haktır ve hayat hakkına hizmet etmek de önemli bir hizmettir."

Sağlık çalışanlarının özlük hakları iyileşecek

Sağlık çalışanlarının her türlü kutlamayı hak ettiklerini belirten Demircan, kamuoyunda "torba tasarı" olarak bilinen ve Meclis gündeminde olan Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nda sağlıkta yasal düzenlemelere ihtiyaç duyulan konuların ele alındığını aktardı.

Bakan Demircan, "Bunların içerisinde hekimlerimizin, hemşirelerimizin özlük haklarını ilgilendiren düzenlemeler var. İnşallah 14 Mart Tıp Bayramı'nda, sağlık çalışanlarının bayramında bunu açıklama imkanı buluruz" dedi.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026