|

Deniz suyuyla şifa verecek

Deniz suyuyla şifa verecek merkez kuruluyor. Antalya'da, deniz suyunun sağlık ve ve zindelik için farklı şekillerde kullanılabilmesi amacıyla talassoterapi merkezi açılacak.

Yeni Şafak
13:26 - 22/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 13:41 - 22/03/2018 Perşembe
AA
Merkezde, deniz kaplıca kürleri, deniz suyu içme kürleri, deniz çamuru kürleri ve solunum yolu kürlerinin bulunduğu üniteler yer alacak.
Merkezde, deniz kaplıca kürleri, deniz suyu içme kürleri, deniz çamuru kürleri ve solunum yolu kürlerinin bulunduğu üniteler yer alacak.

Antalya'da sağlık turizmi kapsamında, deniz suyunun sağlık ve zindelik için farklı şekilde kullanıldığı "talassoterapi merkezi" kurulacak.

Merkezde serbest deniz banyosunun yanı sıra deniz kaplıca, deniz suyu içme, deniz çamuru ve solunum yolu kürlerinin bulunduğu üniteler yer alacak.

Türkiye'de sağlık turizminin geliştirilmesi ve ülkenin bu alanda dünya sıralamasında ilklerde yer alabilmesi için ilgili düzenlemelerin tamamlanmasının ardından Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Kahramankazan Belediyesi iş birliğiyle uluslararası standartlarda hizmet verecek termal sağlık ve kongre merkezi kurulması için çalışma başlatıldı.

Deniz suyu sağlık için farklı şekillerde kullanılacak

Denizi, doğası, iklimi ve sosyal yaşam koşulları açısından Türkiye'nin turizm cenneti olan Antalya'da, deniz suyunun sağlık ve ve zindelik için farklı şekillerde kullanılabilmesi amacıyla talassoterapi merkezi açılması için harekete geçildi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, talassoterapinin, koruyucu ve tedavi edici veya kür amaçlı, tıbbi gözetim ve denetim altında, deniz suyu, deniz çamurları, yosunlar, kum ve denizden elde edilen maddelerin kullanıldığı bir tedavi yöntemi olduğunu söyledi.

Engelliler de denize girebilecek

Talassoterapi merkezinde engellilerin denize girebilmesini arzu ettiklerini belirten Erdöl, şöyle devam etti:

"Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın gözetmenler aracılığıyla denize girebilmelerini istiyoruz. Engellilerin, tekerlekli sandalyeleriyle denizden faydalanabilmesini arzu ediyoruz çünkü bu da rehabilitasyonun bir parçası. Onları hayata adapte edebilmenin, yaşama tutunmalarını sağlamalarının bir yolu. Bu nedenle bu alanda eğitimli, bilimsel süzgeçten geçmiş kişilerin vereceği destekle bu kişilerin bakımlarını da sağlayarak rehabilitasyon sürecine katmak istiyoruz."

Erdöl, yaşlı ve engellilerin hekim ihtiyaçlarının Sağlık Bakanlığı, Afyonkarahisar Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesince karşılanacağını aktardı.

Deniz suyu içme kürleri olacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Solak Antalya Konyaltı'nda kurulacak talassoterapi merkezinde, serbest deniz banyosu, deniz kaplıca kürleri, deniz suyu içme kürleri, deniz çamuru kürleri ve solunum yolu kürlerinin bulunduğu ünitelerin yer alacağını kaydetti.

Solak, "Hastalarla yerli ve yabancı turistlerin, doktor gözetiminde deniz suyu, deniz çamurları, yosunlar ve denizden elde edilen diğer maddelerin iyileştirici gücünden yararlanmaları hedefleniyor" dedi.

#Talassoterapi merkezi
#Talassoterapi
#Antalya
#Deniz
#Deniz suyu
6 yıl önce