|

Devlet tiyatrosu perdelerini erken açıyor

Devlet Tiyatroları 2021-2022 sanat sezonunu bu yıl erken açıyor. Yerli ve yabancı 150 farklı oyunun sahneleneceği yeni sezonun ilk oyunu 21 Eylül’de seyirciyle buluşacak.

04:00 - 19/09/2021 Pazar
Güncelleme: 00:59 - 19/09/2021 Pazar
Yeni Şafak
Yeni sezonda yerli oyunlara ağırlık veriliyor.
Yeni sezonda yerli oyunlara ağırlık veriliyor.

Uzun bir aranın ardından Devlet Tiyatroları, 2021-2022 sanat sezonunda seyircilerini yeniden salonlarında ağırlamaya hazırlanıyor. Yeni tiyatro sezonuna 17 prömiyerle başlanacak ve oyunlar 21 Eylül’den itibaren sanatseverlerle buluşacak. Yeni sezonda yerli yazarların oyunlarına öncelik verilirken, İstanbul Devlet Tiyatrosu 4, İzmir Devlet Tiyatrosu 3, Ankara, Konya ve Diyarbakır Devlet Tiyatrosu 2’şer, Bursa, Van, Adana ve Antalya Devlet Tiyatroları birer yeni oyun ile tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.

SEZONUN İLK OYUNU “SIRÇA KÜMES”

  • Yeni sanat sezonunda yerli ve yabancı 150 farklı oyun sahneleyecek. En fazla yeni oyun ise İstanbul Devlet Tiyatrosunda sergilenecek. “Seneye Bugün”, Mecidiyeköy Büyük Sahne’de; “Gazale (Uzun Gece)”, Üsküdar Tekel Sahnesi’nde; okuma tiyatrosu “Bir Arap Gecesi”, Garibaldi’de; çocuk oyunu “Şuşa ile Kiki (Yer ile Gök Arasında)” ise Fatih Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde sanatseverleri selamlayacak.Bursa Devlet Tiyatrosu, açılışını Tennessee Williams’ın “Sırça Kümes” oyunuyla 21 Eylül’de Ahmet Vefik Paşa Sahnesi’nde yaparken, İzmir’de yeni sezon Gürol Tonbul’un yönettiği «Ben Feuerbach” ile 5 Ekim’de Konak Sahnesi’nde açılacak.

Prömiyer yapacak oyunlar arasında Seneye Bugün, Gazale, Bir Arap Gecesi, Şuşa ile Kiki, Ben Feuerbach, Neyzen Tevfik, Hacı Bektaş, Periferi, Dr. Jekyll ile Bay Hyde, Gecenin Karanlığında, Bir Adam Yaratmak, Gün Eksilmesin Penceremden, Ziyaretçi, Karanlıkta Komedi, Kadınlar İstasyonu, Üç Yaşam Bir Öykü yer alıyor.

  • Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, salonlar küresel salgın tedbirleriyle kullanıma açılacak. Seyirciler, sosyal mesafe kuralına dikkat edilerek yerleştirilecek ve maskesi olmayan izleyiciler salona alınmayacak. İzleyiciler etkinliklere aşı kartlarını ya da en fazla 48 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR testlerini göstererek girebilecek. Sergilenen her oyundan sonra salonlar dezenfekte edilecek. Yeni sezonunun için biletler internet üzerinden, Sanat Cepte uygulamasından ve Devlet Tiyatroları gişelerinden temin edilebilir.

Yeniden sahnelenecekler

Yeni sezonda yerli oyunlara ağırlık verilirken, geçen sezon kapalı gişe oynayan Cimri, Kontrabas, Sonsuzluk Kitabevi, Bizim Yunus, Aşık Veysel, Selvi Boylum Al Yazmalım, İki Bekar, Akide Şekeri, Kürk Mantolu Madonna, Ölümcül Oyun ve 39 Basamak izleyiciyle buluşmaya devam edecek.

#Devlet Tiyatroları
#İzmir
#İstanbul
#Ankara
#Konya
#Diyarbakır
3 yıl önce