|

Dişlerini fırçalarken tüküremeyince hastaneye koştu

22 yaşındaki Chloe McMahon Swift, bir sabah işe gitmeden önce dişlerini fırçalarken yüzünün uyuştuğunu fark etti. Genç kadına nadir görülen ve tedavisi olmayan bir hastalık teşhisi konuldu. Bir çeşit felç olan Guillain-Barré Sendromu'na yakalanan Chloe'nin hastalığı iyileştirilemese de ilerlemesi durdurulmaya çalışılıyor.

Yeni Şafak
12:08 - 3/01/2017 Salı
Güncelleme: 12:23 - 3/01/2017 Salı
Diğer
Yüz felci olan genç kadın (sağda) hastanede tedavi görmeye devam ediyor.
Yüz felci olan genç kadın (sağda) hastanede tedavi görmeye devam ediyor.

Dişlerini fırçalarken yüz felci geçiren Chloe McMahon-Swift isimli kadına nadir görülen otoimmun bir hastalık teşhisi konuldu. 22 yaşındaki Chloe, geçtiğimiz ayın başlarında semptomları fark etti ancak önemsemedi. Ancak bir sabah işe gitmeden önce dişlerini fırçalarken yüzünün büyük bir kısmını hareket ettiremeyince hemen doktora gitti. Hastalığının semptomlarını dikkate almayan Chloe, yaşadıklarını anlatarak herkesi uyardı:



"İlk başlarda ayaklarıma iğne batıyormuş gibi hissediyordum ama önemsemedim. Ayakkabılarımdan kaynaklandığını düşündüm. Ciddi soğuk algınlığına yakalandım, bir hafta yataktan çıkamadım. O sırada ayaklarımdaki batma hissi ellerime taşındı. Bir türlü geçmeyince doktora gittim ancak gripten kaynaklandığını düşündük."



Gündelik işlerini yapamaz hale geldi


Daily Mail'de yayınlanan habere göre; genç kadın, duş almak, bulaşık yıkamak gibi sıradan günlük işlerinde zorlanmaya başladı. Her gün daha da zayıf hissediyordu. 2 yaşındaki oğlunu bile taşıyamıyordu.Bir sabah işe gitmeden önce dişlerini fırçalayan Chloe, tüküremediğini fark etti. Dudaklarını ve yüzünün büyük bir kısmını hareket ettiremiyordu. Her şeye rağmen o gün işe gitti ancak gün içinde durumu daha da kötüleşti. Konuşmakta güçlük çekiyor, dudaklarını ve yüzünü hissetmiyordu.



Bir çocuk annesi kadına Guillain-Barré Sendromu teşhisi konuldu. Tedavisi olmayan hastalık, vücudun bağışıklık sisteminin sinirlere saldırmasıyla ortaya çıkıyor. 2 hafta hastanede kalan Chloe'nin hastalığı iyileştirilemese de ilerlemesi durdurulmaya çalışılıyor.






#Chloe McMahon-Swift
#Otoimmun
#Yüz felci
#Guillain-Barré
7 yıl önce