|

'Doğu'da doktor yok' iddiası yalanlandı

Doğu ve güneydoğu bölgelerinde doktor bulunamadığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Yeşilyurt, Şırnak'ın Cizre'de sokağa çıkma yasağı süresince sağlık hizmeti sunumunda herhangi bir aksama yaşanmadığını belirtti.

Yeni Şafak
11:31 - 16/09/2015 Çarşamba
AA

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Hakkı Yeşilyurt, terör olaylarının yaşandığı doğu ve güneydoğu illerindeki sağlık hizmeti sunumuna ilişkin bilgi verdi.



Şırnak, Silopi, Mardin ve Cizre'deki sağlık tesislerini ve sağlık sunumunu yerinde incelemek için son bir aydır bölgede olduğunu anlatan Yeşilyurt, "Her gidişimizde sağlık hizmetlerinin tüm engellemelere rağmen nasıl bir özveriyle sunulduğunu gördük. Sokağa çıkamayan vatandaşlara hizmet aksaması yaşatmadık" dedi.



Cizre'de sokağa çıkma yasağı uygulandığı sırada da sağlık hizmetinin kesintisiz devam ettiğine dikkati çeken Yeşilyurt, şöyle konuştu:



"Yasağın kaldırılmasından sonra da bir hizmet ya da talep patlaması olması halinde biz buna yönelik tedbirleri aldık. Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını duyduğumuz anda ise Mardin Kızıltepe'de tıbbi hizmetler başkanımızın başkanlığındaki ekipte yer alan 7-8 branş hekimi ve ebelerimizi görevlendirdik. Resmi olarak oraya gönderdik. 'Bu görevlendirme, niçin bize yapıldı?' demediler, hepsi gidip görevlerini yaptılar."



"Doktor bulamadıkları iddiası doğru değil"


Yeşilyurt, doğu ve güneydoğu bölgelerinde doktor bulunamadığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, şöyle devam etti:



"Doktor bulamıyorlar' sözü iftira ve yalandır. Bizim şu anda sistemimizde hiçbir aksama yok. Muayeneler, tetkik, tahlillerimiz ve hasta yatışlarımız devam ediyor. Ambulanslarımız güvenlik teyidi aldıkları en uç noktaya gidebiliyorlar. Burada hiçbir sıkıntı yok. Cizre'da girişin yasaklandığı zaman bölgedeydim. Yedek ekip oluşturduk. Diyarbakır'da 8 uzman hekimi de ayrıca takviye ekip olarak pazartesi itibariyle Cizre'ye yönlendirdik. Her branşta talepleri karşılayamama gibi bir şey asla olmaz. Bir sağlık çalışanımızı şehit verdik. Tek bir kurşunla Hakk'ın rahmetine kavuştu. Bu ve benzeri hadiseler olmasına rağmen hizmeti sıkıntıya uğratmadık."



"2 çocuk hekimini Cizre'ye gönderdik"


Cizre'de çocuk doktoru olmadığı iddialarına ilişkin, Yeşilyurt, Diyarbakır'dan iki çocuk hekimini Cizre'ye gönderdiklerini ve herhangi bir branşta eksiklik bulunmadığını söyledi.



Yeşilyurt, sağlık çalışanlarının büyük özveriyle bölgede hizmet verdiklerini ifade ederek, terör nedeniyle tedirginliğin olduğunu ancak hizmeti aksatmanın söz konusu olmadığını vurguladı.



Yeşilyurt, şunları kaydetti:



"Arkadaşlarımızın oradaki özverisini ve çalışma azmini görünce ben de orada görev yapmak istedim. 'Hastamıza baktınız, doğumumuzu yaptırdınız' diye orada halkımız bize dua ediyor. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bir ambulans vakaya giderken diğer bir ambulans taranıyor. Ambulans şoförümüz taranan ambulansı siper ederek hastayı arabanın içine almaya çalışıyor. Ateş hattının ortasında son derece fedakar bir şekilde bu hizmeti sunuyorlar. Sağlık çalışanlarının hepsine bu özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz."



#cizre
#Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu
#Şırnak
#Silopi
#Mardin ve Cizre'deki sağlık tesisleri
9 yıl önce