|

Filistin asıllı ABD’li model Bella Hadid: Filistin’den taviz vermem

Filistin asıllı ABD’li model Bella Hadid, Filistin’i desteklediği için markaların kendisiyle çalışmayı bıraktığını söyledi. Birçok arkadaşının da artık kendisiyle görüşmek istemediğini anlatan Hadid, “Ama Filistin davasından geri adım atmayacağım” dedi.

00:00 - 24/08/2022 Çarşamba
Güncelleme: 19:45 - 23/08/2022 Salı
Yeni Şafak
Bella Hadid
Bella Hadid
Filistin asıllı ABD’li model Bella Hadid
, Filistin’i desteklediği için markaların kendisiyle çalışmayı bıraktığını söyledi. Filistinli Müslüman bir babanın kızı olan
Bella Hadid,
“Benimle çalışmayı bırakan pek çok marka oldu. Birçok arkadaşım bana sırtını döndü. Ama Filistin davasından geri adım atmayacağım” dedi. Yıllardır birlikte oturup yemek yediği arkadaşlarının artık kendisini evlerine almadığını ve görüşmek istemediğini kaydeden 25 yaşındaki model, paylaşımları konusunda hiçbir korkusunun olmadığını ifade etti.
Hadid
, yakın zamanda GQ dergisine verdiği demeçte, Filistinli babası Muhammed Hadid ile birlikte ‘Müslüman kültürü’ içinde büyüme fırsatı bulamadığı için üzgün olduğunu söylemişti. Annesi Yolanda Hadid’in, babası Muhammed’den boşandıktan sonra kendisini Kaliforniya’ya götürmesiyle ‘ailesinin Filistinli olan tarafından koptuğunu’ ifade eden
Bella Hadid
, “Her gün babamla birlikte olmayı ve Müslüman bir kültürde yaşayabilmeyi çok isterdim ama bu isteğim bana verilmedi” ifadelerini kullanmıştı.

Ünlü model, şimdilerde “siyasi olarak bölünmüş New Jersey eyaletinde manevi yolculuğa çıkan Amerikalı bir Müslüman” hakkındaki dizi ‘Ramy’de ilk kez oyunculuk yapmaya hazırlanıyor.

#Filistin
#ABD
#model
#Bella Hadid
#GQ
2 yıl önce