|

Fotoğraflarla, Suriyelilerin yaşam mücadelesi

Fotoğraf sanatçıları Kerem Yücel ve Natalia Sanchaa tarafından Türkiye'nin dört bir tarafında çekilen Suriyeli sığınmacıların yaşam mücadelesinden karelerin bulunduğu sergi Gaziantep'te açıldı.

Yeni Şafak
17:04 - 9/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 15:04 - 9/03/2016 Çarşamba
AA

Zeugma Mozaik Müzesi'nde açılışı yapılan sergide, ülkelerini iç savaş nedeniyle terk ederek özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Irak'ta hayata tutunmaya çalışan Suriyelilerin yaşamlarını anlatan fotoğraf kareleri yer aldı.



Hayata Destek Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sema Karaosmanoğlu, 3 yılı aşkın süredir Suriyeli sığınmacılara yardım ettiklerini söyledi.



Düzenli olarak yardımlarını sürdürdüklerini aktaran Karaosmanoğlu, "Bunun yanında psiko-sosyal koruma programlarımız var. Bunu da toplum merkezlerimizde yapıyoruz. Sergiyi düzenlememizdeki amacımız, Diyarbakır, Batman ve Irak'taki çalışmalarımızdan kesit sunmaktı. Oradaki aileleri tanıtıp o insanların hayatlarına girmeyi amaçladık. Bu krizin hep siyasi tarafı tartışılıyor ama bir de insani boyutu var. İnsanların bu ülkede bir mücadeleleri var" diye konuştu.



Sergiye gelen ziyaretçilerin bir an için bile olsa fotoğraflardaki insanların hayatlarına girmelerini istediklerini belirten Karaosmanoğlu, "Bu insanlar burada hayata tutunmaya çalışıyor. Hepsi çok büyük acılar yaşıyor. Her fotoğraf ayrı bir hikayeyi anlatıyor. Mesela 2 kız çocuğunun olduğu fotoğraftaki bahçe çok kurak bir yerdi. O kızlar orayı kendi elleriyle yeşertti. Bu insanların yaşam mücadelesini görmezden gelemeyiz" dedi.



Sergi, 16 Mart tarihine kadar gezilebilecek.

#aile
#sergi
#Suriye
#Zeugma Mozaik Müzesi
8 yıl önce