|

Genç okurlar yeniyi seviyor

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı bugün sona eriyor. ‘Hayatı Edebiyatla Kuşatmak’ temalı fuarda gençler yeni çıkan kitapları, genç yazarları tercih etti. Beyaz Zambaklar Ülkesinde ve Satranç gibi klasikler ise ilgi görenler arasında yer aldı.

İlker Nuri Öztürk
04:00 - 18/11/2018 Pazar
Güncelleme: 05:21 - 18/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı bugün sona eriyor.
37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı bugün sona eriyor.

Dokuz gün boyunca tarihten edebiyata, düşünceden geziye birçok türde kitabı okurla buluşturan 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı bugün sona eriyor. ‘Hayatı Edebiyatla Kuşatmak’ temalı fuarda vitrine çıkan yeni kitaplar özellikle gençlerin ilgisini çekiyor. Martı Yayınları editörü Merve Büyükkaya, “Günümüz yazarlarının romantik ve polisiye

gerilim türündeki yeni romanların okur tarafından tercih ediliyor. Genç okur yeni kitaplar keşfedip yeni yazarlarla tanışmaktan korkmuyor” dedi.

ASIL OKUR HAFTA SONU GELİYOR

İlk olarak fuarda okuruyla buluşan kitapların özel kabul edildiğini söyleyen Ketebe Yayınları yayın yönetmeni İsmail Demirci, öyle devam etti: “İsmail Kılıçarslan’ın ‘Ankara Söylenceleri’ ve Ali Emre’nin ‘Selahaddin’i okur tarafından iyi karşılandı. Fuarda daha çok yeni kitaplar rağbet görüyor.” Önceliği kitap olan insanlarla bir araya geldiklerini belirten Yiğit Günay, Dergâh Yayınları standında Mustafa Kutlu’nun Sevincini Bulmak kitabının okurun dikkatini çektiğini söyledi. Hep Kitap’tan Erdeniz Türkmen ise “Fuarda hafta içi ve hafta sonu okurları arasında fark var. Hafta içi genelde öğrenciler ziyaret ediyor ve klasiklerin, çocuk kitaplarının satışı oluyor. Hafta sonu ise kitap için vakit ayıran asıl okur geliyor. Genelde yeni kitaplara ilgi gösteriliyor. Bu fuarda Nermin Yıldırım’ın Misafir adlı romanı öne çıktı” şeklinde konuştu. Bilboard reklamları, afişler ve internetle öne çıkartılan kitapların artan ilgisine değinen Profil Kitap’tan Murat Baltaş İbrahim Tenekeci, Tarık Tufan ve Furkan Çalışkan’ın okurda karşılık bulduğunu söyledi.

  • Zweig’a büyük ilgi
  • Stefan Zweig’ın eserleri farklı yayınevleri tarafından kitaplaştırılıyor. İşbankası Yayınları’ndan Damla Sümertaş, “Zweig yurtdışında metro kitap olarak satılıyor. Yani okur yolculuk esnasında bir Zweig kitabını bitirebilir” dedi. Yordam Kitap yayın yönetmeni Hayri Erdoğan da “Zweig insanların dünyayı anlamalarına yardım ettiği için tercih ediliyor” ifadelerini kullandı. Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabı da farklı yayınevleri tarafından basılan eserlerden. Elma Yayınları’ndan Ahmet Seyfi “Bu eser 27 farklı yayın olduğu için daha göz önünde ve yeni çıkmış kitap gibi ilgi görüyor” dedi. Kitabı basan bir diğer yayınevi Koridor Yayınları’ndan Ece Çavuşlu ise sosyal medyanın etkisiyle tüm kitapların eskiye oranla görünürlüğünün arttığını söyledi.
#Gençlik
#Kitap
#Fuar
5 yıl önce