|

Hastalıkları nedeniyle 2 kardeş sarılamıyor

4 yaşındaki Faye ve 3 yaşındaki Alfie birbiriyle oynamayı çok seven iki kardeş ancak akciğerlerinde mukus biriktiği için vücutlarında sürekli enfeksiyon meydana geliyor. Birbirlerindeki mikropları paylaşmaları onları öldürebileceğinden anneleri onları sürekli ayrı tutuyor. Anne Zoe Fuhr, her gün 45 tablet almak zorunda olan Faye ve Alfie'yi ayırmanın hiç de kolay olmadığını söylüyor.

Yeni Şafak
12:20 - 20/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:27 - 20/10/2016 Perşembe
Diğer
Hastalığın bir çözümü olmadığı için tedavi sadece semptomları hafifletiyor.
Hastalığın bir çözümü olmadığı için tedavi sadece semptomları hafifletiyor.

Doğduklarında kistik fibrozis adı verilen akciğer hastalığı teşhisi konulan kardeşlerin akciğerlerinde mukus biriktiği için sürekli enfeksiyon meydana geliyor. Ciğerlerini temizlemek için kardeşlerin her biri günde 45 tablet almak zorunda.Ciğerlerine ciddi hasarlar veren mikroplar, solunum yetmezliğine neden olabileceği için ölümcül bir tehdit. Bu nedenle 23 yaşındaki anne Zoe Fuhr'un çocuklarını birbirinden ayırmaktan başka şansı yok. Farklı odalarda uyuyan ve oynayan kardeşlerin birbirine sarılması yasak ancak aile, kardeşleri ayırmanın çok zor olduğunu söylüyor.



İkinci çocukta ihtimal düşüktü


Zoe hamile kaldığında, kistik fibrozis geni taşıdığından haberi yoktu. Faye dünyaya geldiğinde oldukça sağlıklıydı. Ancak birkaç hafta sonra bebeğin yemek yerken ve nefes alırken zorlandığını farkettiler. Faye 6 haftalıkken test yapan doktorlar, yapışkan bir mukusun ciğerleri tıkamasıyla meydana gelen ve genetik bir hastalık olan kistik fibrozis teşhisi koydu.



Daily Mail'in haberine göre; ikinci bir çocuk isteyen Zoe ve eşi hastalığın onda da olacağından korkuyordu. İhtimalin 4'te 1 olduğunu öğrenince şanslarını denemeye karar verdiler. Ancak ne yazık ki oğulları Alfie'ye de 6 haftalıkken teşhis konuldu.



Akciğer nakli gerekebilir


Kistik fibrozis semptomları genellikle çocukluk döneminin ilk zamanlarında ortaya çıkıyor. Bu semptomların başlıcaları kronik öksürük, tekrar eden göğüs enfeksiyonları ve gelişme geriliği. Hastalığın bir çözümü olmadığı için tedavi sadece semptomları hafifletiyor. Hastalığın ilerlemesi durumunda akciğer nakli gerekebiliyor.







#Zoe Fuhr
#Akciğer
#Akciğer nakli
8 yıl önce